Blockbuster Deals!!

Monday, May 31, 2010

wedding rings and bracelet??

Salam,

hye sume..so, how's ur weekend? i had a tiring but a definitely an exciting weekend. hihi..dapat jumpa yanie and we managed to reached at aim's wedding on sunday..phewwww...sesat barat kitorg..hahaha..tapi apa2 pun alhamdulillah sampai jugak kite kan yanie? best dapat jumpa u yanie..next time kite mesti jumpe lagi k? =) anyway..SELAMAT PENGANTIN BARU AIM & SUFIAN.

so, actually..i do have few questions laa..about the wedding ring and bracelet all this gold thingy..I would love to know where to find this affordable gold thingy laa??? I mean, any suggestion..bukan tak tau, benda2 ni leh carik kat kedai emas..tapikan ada tak sesiapa yang tahu tempat2 yang boleh dapat best deal ke??Yea la kan..kalo dpt info lebih leh la kite bersedia for ring hunting nnt..hehe..for me, its not all couple’s can afford the spectacularly steeply-priced wedding ring sets that are recommended as the trendiest and most attractive. huhu..

so, sesape yg dah beli cincin tak kisah la for bride or grooms..leh tak share ngan hana di mana n range harganye..boleh bantu B2B lain juge..mekaseh sume yea.. =)


i heart a lotttt this kind of bracelet (p/s: that are made by gold definitely)!!
if anyone know any info on this kind of bracelet, i would love to know more..
=)

17 comments:

kay kamal said...

if u tak kesah lab made diamonds..u can try diamoney. its much more affordable, and designs are quite up to date gak.

and the material is rhodium alloy coated w platinum. so cik abg pon bole pakai.

diamoney can be found in airports all across msia.

aziraarif said...

zira beli kat en habib je mase tunang dulu

♥♥relyza♥♥ said...

sy hari tu beli kat poh kong. quite affordable la...habib plak a bit pricey but blh lah bila dia wat jualan gudang tu...50% discount! ring for him, silver i think with diamond boleh jadi 800++ tau..
emas sri pinang sombong! jgn pegi...kerek gile SA dia...
so far, memang usha 2tmpt ni aje...sbb memang nak cari emas kuning...

rose said...

nak kongsi beli kt mana xdpt la hana..lain negeri..hehe..tapi yg penting hana kene tahu berapa harga segram emas..sebab lain kedai lain harga.. =)

Hana said...

habib on promotion kan... kite suke diamond and platinum.. sebab pattern dia cantik2.. bli time sale leh dpt discount. kite pon tgh pk lagi nak bli ape..

ElyaElmo said...

hana..sekarang semua kedai emas tgh buat promo...

hana yoriee said...

kay kamal: haaa..diamoney yea?owh..kat airports..orait..orait..will check 'em out! hehe..ala tak kisah la lab made ke ape..i dun think yg kat luar sume tu pure diamond pun..huhu..

azirazrif: en habib tu skrg pattern dia blom dpt menarik perhatian hana lagi..hehe..

♥♥relyza♥♥: poh kong yea? ermm..ok, nnt nak tgk kat situ..if ada yg membuatkan saya jatuh chenta..sy akan beli..hihi..emas sri pinang kat mana yg kerek tu? huhu..dulu2 teman member hana beli kat emas sri pinang kajang n kl sume masih ok lagi..skrg diorg dah kerek eyh??huhu..

rose: tu laaaa...skrg segram emas bape hengget rose?

hana: diamond and platinum ada ke org tak suke???hehehe...hana dah survey ke kat kedai D&P? share la nnt mcm mana jewelery kat sana..

ElyaElmo: hoh..iyea ke?? kenapa saya tak perasan??padahal laast weekend duk jalan satu kl n selangor dah rasanye..agagaga..thanks for the info, elya..

nizabeba said...

da try tgk tomei?? price not bad tau...since skg pon tgh promo..

Yanie said...

Hana...Yanie tahu Diamoney je...macam yang Yanie cakap dalam kereta.... Haha. itu je yang Yanie tengok macam ok , Tapi it depends lah on your budget kan... Tapi banyak lagi choices sebenarnya. Maybe knowledge kita je yang limited.

hana yoriee said...

nizabeba: tomei! haa..ni mmg tau diorg tgh wat promo..hrtu ada 1 gelang emas ni cantek giller kat tomei..mmg dah tunjuk kat en.tunang nak design yg mcm tu..hehe..tp bila dtg balik design tu dah takde dah..huhu..

yanie: ok ok..Diamoney in d list!! nnt tgk price dia camne n cash kite mcm mana..hehehe..

Durruz said...

diamond ring for woman..my suggestion is habib. n bracelet tomei..

coz sy beli kat ctu.heheheh

.:ANN512:. said...

hey dear~ thanks dropping by kat my blog..hehe
oh nice topic..but if talkin about gold...am so sorry..ann mmg hampeh..pelik tol la. pompuan biasanya suka bab2 emas ni kan..hukhuk

oh btw,link u ya. happy preparing!~

hana yoriee said...

durruz: waahhh..ramai ni suruh pegi tgk kat pak habib..hehe..okie dokie..bracelet kat tomei eyh? baiklah..

.:ANN512:. hi ann!! hihi..thanks to u too dear..i loveeee reading ur blog..hangat gitu! hehe..huhu..hana pun bukan pandai sgt bab emas ni babe..tu yg tanye tu..hihi..u too..happy preparing! eyh..i'll link u too.. =)

iedayah said...

dear..rsnye kt tomei bru2 ni ad lor set brg kemas.siap blh wat installment lg n dpt gelang skli.huhu..
keciwa..emas sudah mule naik arge..fenin2

hana yoriee said...

alamak..fenin ke iedayah??? owh..no!! buat installment?? arghh..hutang..double no no no..agagaga..

kay kamal said...

so far i tgk diamoney design nice and SA dier so far i pegi branch melaka,terengganu,PJ and LCCT sumenye nice.

ouh ya..if u duk PJ ade kat amcorp..baru tringat

pricing insya-allah will make u happy.hehe

p/s: saya takde share dlm itu syarikat ye

hana yoriee said...

kay kamal: waahhh..thanks for the promo babe..mesti i akan pegi ke diamoney even u tak dapat tips dr diorg..hehehe..