Blockbuster Deals!!

Sunday, May 9, 2010

perjumpaan dgn tunang tersayang =D

salam,

ape khbr sume?? huhu..hana baru je balik dr jln2 ngn FFIL hana dr jmp anak mereka iaitu tunang kesayangan saya..hihi..walaupun jmp sekejap je iaitu kira2 12jam sahaja, tp terubat jugalah rindu yg dipendam sekian lama..huhu..itulah percintaan jarak jauh yg terpaksa kami harungi bersama sebelum dan selepas berkahwin mungkin..(doa2 dy dpt unit yg kat base je nanti..)

perjalanan ke lumut berjalan ngan lancar dengan pemanduan hana bersama 'yoriee'. pd pg sabtu hana pegi ambil en tunang kat kapal beliau..oppss..bukan kapal dia..haha..kapal yg beliau ditugaskan..culik dia utk 12jam dan kena kembalikan beliau sblm pukul 11pm kat kapal td..huhu..bawak dia pegi jmp family dia kat rumah abg sedara dia, pegi jalan2 ngan family n ptg tu kami pegi lah dating berdua..nasib lah bakal mak mertua memahami yg kami nak berdua-duaan sekejap..haha..kalo tak mmg tak dpt lah luangkan masa berdua dgn encik tunang..haru jadinye kalo dating pun nak angkut family dia skali..hehehe..

jom layan pics hana ke lumut... =)

ni kat muzium siput kat teluk batik..tunang hana takut2kan hana after dia ambil pic ni sbb kata dia mcm ada lembaga hitam kat atas kepala hana..huhu..terus kitorg cabut balik after amek pic ni.agagaga..

ini en tunang..posing kemain lagi..eceyh..


KAMI.. =)

kami tak pegi byk tempat pun..juz pegi pantai, mkn2 (McD, medan ikan bkr marina cove) n round2..jam 10.30pm hana pun hantar ler encik tunang balik ke kapal..wuwuwu..sedeyh je rasanye..dah menitis air mata masa nak hantar dia balik..encik tunang cakap.."takmo lah sedih2..nanti kite jmp lagi k?" hopefully dy boleh la cuti bulan 6 ni..

pastu ahadnye, kami pon bertolak balik ke seremban..hantar FFIL dulu..balik kali ni test ikut jalan sabak bernam..save duit tol tapi jalan berombak2..tak rata sgt..perjalanan selamat smpi ke sermban dengan jayanye..tp malang tak berbau..odw balik ke rumah terjadi sesuatu yg tak diingini..tayar 'Yoriee' pecah!! huhu..sedeyh betul rasanye..masa jalan tu tgk kat highway tu mmg tak de ape2..tp mgkn tak perasan..habes leper tayar 'Yoriee'..huh.. (baru 2 mggu sudah mau tukar tayar lain)..hurmm..ape nak buat..tp nasib takde ape2 jd n tayar tu pecah masa nak sampai umah dah..so, boleh suruh adik hana dtg dantukar tayar spare..



so, ini lah 'yoriee' lepas tayar asal pecah ms odw nak sampai umah lepas hntr FFIL..huhuhu..sedeyh betul..baru 2mggu dah kena tukar.. ='(

ada byk lg pics..tp tenet ni slow plak..tak dapat nak upload byk2..cukuplah ini shj catitan hana untuk rekodkan memori indah kami bersama .. =)

7 comments:

NahWaL said...

cik hana, 12 jam itu amat lama. haha.

nanti berjauhan? :(

Xora said...

posing itu penting, lagi2 susah nak jumpa.

~ thalhazlin ~ said...

hana, len kali lalu highway je kalau ada pilihan. jln kg memang teruk sikit. masa kat johor, saya pegi segamat pun tayar pecah. tapi, tu sebab memang kene lalu jalan kg, tak ada highway. huhu. take care ek..

farahfatihah said...

dear..sib baik la dah nak smpi umah..kalau kat tengah highway?? haruuuuu hhuhu bestnya dpt jumpa tunang..jeles!!=(

hana yoriee said...

nahwal: huhu..12 jam tu cover balik saat2 tak dpt jmp tau.. nnanti itu tak pasti..tp doa2 dia akan dpt yg dekat2 sini je.. amin..

xora: hehe..tu lah..mcm2 posing la yg dia buat.. =)

thalhazlin: ermm..yea..saya take note..di mana ada jalan, di situ ada highway..hihi

ff: tu laa..cuak jgk even dah nak dkt sampai umah..kalo highway ntah mana2 mmg melalak hana kat situ..wuwuwu..

NahWaL said...

aminnnn!!! puh!

hana yoriee said...

thanks cik nawal sbb mengaminkan doa saya =)