Blockbuster Deals!!

Friday, September 24, 2010

aku, dia, ♥ dan pesawat

Salam...

haha..title tak leh blah..sorry lah smlm hana bz giller tak sempat nak update blog..pagi lecture, petang visit kat gardenia plak..pastu dah balik..tak sompat..haaa..ni ada masa terluang siket i update utk tatapan kamu semua..takdelah byk sgt..hanya ada beberapa aje..yg selebihnye hana pun bolum dapat lagi..huhu..

wokeyh..meh citer dulu disebalik tabir ape yg terjadi..hahaha..sehari sebelum hari photoshoot, kami pergi laa ke alamnda, sogo, midvalley, gardens and lastly sunway pyramid for hantaran's hunting! en tunang punye..hari sebelum2 tu dah pergi ntah bape mall pun tak leh nak kira dah..tapi hampeh..cerewet benar en tunang ni haaa.. ok..dah tak jumpe sgt brg2 dia baru lah teringat..eyh..nak p amek gmbr sok takde baju ni!!! ha ah laaa..terlupe plak kata en tunang..jam dah menunjukkan jam 8.20pm masa tu..kat pyramid. hape lagi..masuk lah forever 21, cotton on, kitschen, nichii, FOS, topshop, mango..bak kata org ape je kedai lah..sampai melecet dah kaki mak..ni en tunang nye pasal lah ni..huhu..dah puas survey last sekali decide nak beli ada 1 lacey hitam tu.. tp en tunang tak suke plak..dia kata awak ni asyik pakai baju kombang2 aje..hahahaha..kan dah kena kritik! hambek ko!! so, pegilah cotton on beli baju kuncup2 n leggings kat kitschen..nasib tudung dah beli kat jalan TAR. so, nak carik baju en tunang mmg dah tak sempat sgt so rembat aje t-shirt mana2 yg match ngan tudung..huahuahua..dia asyik kata tak smart lah ape laaa..layankan aje..org cerewet mmg gitu..hahahaha..

pastu odw balik..alamak..ballons..adeyh lupe lagi..ini lah bahana nye kalo sume benda tak prepare awal2..sibuk duk beraya aje, mana lah sempat nak prepare itu ini..hukhukhuk..so, pegi je lah kedai runcit beli belon 1 paket rm1 tu haaa..sudahnye belon tu tak terapung pun kat udara mcm helium ballons tu..kata belon biasa..gasaklah..kuikuikui..makanye jadiklah scene2 seperti di bawah...


hahaha..sekalinye yg jadik adalah pic en tunang cube melambung belon..kuikuikui..


*sila beri perhatian* semua props dalam pic ini di bawa oleh en OP iaitu Eddy Photography ke set pengambaran..hehehe..baik kan beliau? haaa..lupe plak nak citer kisah kat ladang ni haaa..i bet sume org tau ladang ni kat mana..hehehehe..mula2 kitorg main redah aje masuk ladang ni..kata staf uni tu kan? so, makanye kami idok ler ingat nak kena ada surat bagai..dah syok2 klik sana klik sini, baring sana, duduk sini..pastu adalah seorg pakcik dtg menegur kami..En, buat pengambaran ada surat tak?? (dlm hati..dah mcm artis plak..hahaha..iyealah..dia kata buat pengambaran =p) Pastu Eddy jawablah, takde encik..Pastu pakcik tu perasan eddy pakai baju logo uni tersebut..eyh, cik staf sini ke? ha ah..owh..ok saya bgtau lah undang2 nye yea..kalau ikut *** holdings sejam shooting kena bayar RM100 dengan deposit sekali..mind uollsss..sejam seratus hengget hokeyh??? pastu Eddy pujuk2 lah pakcik tu..Encik 5min je lagi..dah nak habes dah, boleh yea..pastu pakcik tu bebel bla bla bla bla...dengarkan aje..pastu dia tanye kat hana plak..staf gak ke? ha ah..dr fac mana?? fac me***..owhhh..jabatan mana? jbtn ***..laaaaa...ye ke??? kenal lah en*****, kak *** sume??? lorrr..mestilah kenal..lab saya diorg lah yg handle..hahahaha..pastu pakcik tu dengar begitu dia pun bgtaulaa..ermm..kalo gitu takpelah.."org kite2 aje, saya bg laaa.." hehehehe..sengih je haku..save duit! kahkahkah..nasib reveal kan diri dr mana..kuikuikui..rupenya adalah pengaruh sikit2..=p

so, kalo sesape yg nak amek gmbar kat sini..ingat tau..ada prosedur yg perlu di buat..kalo shooting mag n shooting drama tu mesti lagi mahal diorg kena bayar..hana pun tak sure.."jgn mcm hana, main lanyak aje pegi redah"..hukhukhuk..


ok..ini antara feberet pic my friends and I..hehehehe..sume jenis kapal terbang ada kat pic..kuikuikui..=p yg pic kat plane ni, alhamdulillah takde kena byk soal ngan guard..hahaha..

overall..kami mmg bersuka ria masa shoot pre-wedding ni..hehehe..=) seronok!!!

p/s: wokeyh..meh hana nak share kalo2 kamu sume takde idea nak wat pre-wedd mcm mana..kat web ni byk sgt idea dan inspirasi yg kamu boleh dapat..sume waaaallllaaahh punye di sini..selamat buat pre-wedding b2b sume!~

15 comments:

suriadzul said...

su sgt jeles!!!!
hahahah...2 la confident kan..skali guard tnya..naya!!!
hana,comel2 je pic korg!!hana tau x wedd su lg 7hr..p su pre-wedd hr ahad ni..buley x?huhuhu...sume last mnt..

cik fiza said...

cantekkkk...... suka sgt tgkkk... so sweet...

Qaseh Qidzizie said...

Nasib Baik ye Hana..Kalo tak terbang duit u...selamatttt.... :)

Cantik la gmbr..sangat suke tau...

hana yoriee said...

Su: su jgn jeles!! hehehe..kite mesti confident selalu! hahaha..aiyark!! takpe2..selagi buleh buat Su buat..hehehe..nnt have fun tau!

fizzie: hihi..malu malu..fizzie nnt dtg kenduri ana k?

qaseh: tu la pasal..selamat wang ku..dah lah tak cukup2 lagi ni haaa..hehehe..

saya suke juga...=)

sk said...

hahhaha nasib baik bleh kawtim ye tak?

hana, yg dkt pesawat tu (echeh) kena buat surat gak ke? teringin nk amik gambar kt situ, tp saja2 je la. bukan utk pre-wed pon..

kita bleh masuk jek kan kt situ?

rose said...

comelllllllllllllllll nyer!!!
suke tgk gambar korang..sweet2 g2.. =)

Khumaera Ismail said...

suke pic belon terbang~!! :)

hana yoriee said...

sk: tu ler pasal..nasib leh kawtim..dah lah wat nak kat 2jam gak..hukhuk..

yg kat pesawat tu, kitorg pegi time raya = cuti = sume balik kg..mmg takde org nak marah rasanye..hehehe..tp kalo kd nak wat, cube je lah..keta pastikan ada sticker pegawai udah..hahaha..

rose: hihi..kembang dah ni........=D

khumaera: hihi..suke jugak..nasib tak lompat tinggi lagi..nampk pewut en tunang..hahahaha..

fidza said...

wah jeles,mmg cntik gambar! belon2 tu wpun bukan helium tapi dlm gambar nampak cantik je!

missbutterfly said...

hana..cantek nye!!! best la blh buat pre-wed.. :)

hana yoriee said...

hihi..jgn jeles fidza..tu laa..nasib dlm pic, belon tu maintai cun..hihi=)

hana yoriee said...

jaja: teringiiiin sgt nak buat. kebetulan pakej yg Eddy photography tu dia flexi, jd tnye lah dia nak wat pre-wedd boleh tak..and dia kata boleh..ape lagi kan? =)

harzharun said...

best!!

A W E E N N Y E said...

upm kan hana....miss the place

hana yoriee said...

harzharun: mmg best =D

aween: *grinned*