Blockbuster Deals!!

Tuesday, September 21, 2010

kad kahwin saye

Salam...

hihi..harini rajin plak post 2 entry sehari..yg post pg td utk menjelaskan kekeliruan..yg post petang ni mmg nak post harini..(ape2 ajelah yea)

wokeyh..pada hari yg sama dgn masa hana buat HIV test tu..petang tu terus speed ke jalan pudu dr kajang utk tgk kad kahwin..kata b2b, kat jalan pudu ni byk pilihan kedai printing n kedai2 kad kahwin..so, jalan2 sesat2 sikit pastu masuk kat sebelah caltex n carik parking. nasib ada parking petang tu..hana dan en tunang pun pergilah terus ke kedai LH creative memandangkan kat situ kedai dia yg plg besar..hehehe..jalan2 masuk n belek2..adalah 4-5 couples dlm tu. tgk kat display card start from 70sen n above...dalam hati masa tu...*owh my...over budget ni..* pastu bisik2 ngan en tunang..ermm..takpelah kite tgk2 kat kedai lain plak..kat sebelah LH ada SF Creative plak..kedai kecik je..tp kalo kat pameran diorg ni slalu ada..card yg bajet ciput mcm hana tak bape nak semnggah lah kadnye..kalo yg 70sen ke atas pun tak bape nak cun lah kalau mengikut citarasa hana..huhu..

so, kami pun berjalan2 lagi ke kedai kecil2 dkeat belakang yg kat jln lengkungan brunei tu..masa tu kedai Seri Sireh n beberapa kedai lagi tutup..Hana pun jalan ada 1 kedai cina ni..huh..dia bgtau yg kad sahaja harga sekian2..tak termasuk print..print charge lain..adeyh..mcm ni pun ada kaaa??? okeyh.. masa ni dah give up n mcm nak pegi buat kat Kad kahwinku kat kajang tu aje or tempah online..lagi cantek desingnye..pikir dlm hati..on the way ke kereta..ajak en tunang jalan2 ke depan sikit..terpandang 1 bunting. kat depan kedai cetak dengan mesin cetak..ada bunting yg menarik perhatian..tertulis kat bunting tu..Harga Kad kahwin bermula dr 30sen. uishh..ini yg ditunggu2!! hahaha...*mmg cheapskate!* pastu tarik tgn en tunang dan masuk ke dalam kedainye..

ada 1 meja and ada 2org pekerja. 1 en Saiful Nizam dan 1 lagi nama dia Lin. (Sorry, hana terlupa nak ambil pic depan kedai diorg plak)..discuss punye discuss..belek2 lama2 pun tak guna kan? hahaha..terus bgtau diorg hana punye budget which is 50sen/card for 1000 pcs. terus diorg tunjukkan sampel2 nye..bila tgk..wow!!! design menarik..menepati citarasa..material kadnye pun not bad..errmm..harga mmg menepati bajet I yg tak seberapa ni..teruslah pilih2 design n kaler yg kami kehendaki dan bayar deposit..n Lin pun keluarkan resit. dalam masa 6 hari dr tarikh bayar deposit (iaitu harini) dapat lah hana email dr Lin utk check kad tersebut. Check dan buat beberapa amendments, card tu pun dah boleh di print. Kata Lin, esok dia akan start print kad kitorg!! yeayyyy..seronok giller rasa dihati!!! hehehehe...

meh laaa..bg korg tgk kad hana yg cun di mata kami berdua ini dgn harga yg amat berbaloi!!!


amacam?? ok tak kad nye?? hehe..takdelah gempaq..hanye kad biasa2 yg termampu oleh kami..

Ok, nama vendor utk kad kahwin hana ialah EXPRINT SOLUTION. boleh email diorg kat exprint_solution@yahoo.com or call mereka di talian bernombor: 017-6031438/019-3650078 (en saiful nizam/lin). setakat ni diorg takde blog or fb or ape2 website..juz ada kedai kat belakang jalan pudu tu. Mereka buat kerja mmg pantas. PR tiptop! kad cantek..harga menarik..

cuma 1 jelah..hana tak dapat lah sampul kad yg ada cetak nama pengantin tu..dapat sampul kosong aje laaa..takpelah..kata bajet kan? lgpun takdelah pos mesia nak charge mahal2 smpi 80sen nnt. coz kalo ada cop undangan perkahwinan tu 1 kad setem 80sen kan? kalo sampul kosong rasanye 50sen cukup setemnya..jadik save lagi disitu!! hehehe..jadik, yg save2 tu hana ingat nak wat 1 bunting guna pic pre-wed..yeay!! =)

26 comments:

A W E E N N Y E said...

ye ke harga setem jadi mcm tu..terima kasih la sbb post..awn tak suka cop undangan tu tapi ada 100kad ni dia kasik juga yg cop tu..aduh!!

Khumaera Ismail said...

cun~!!!! wane pink so cute..
tp alamak..12/12 plak kenduri sy..

hana yoriee said...

aween: lor tak suke yea? hehehe..yg info tu member hana yg bgtau..dia kata kalo ada cop undangan tu setem mmg 80sen. tak sure la betul ke tak infonye..huhu..

khumaera: aiyark..yea ke?? huhu..selang sehari je kite yea? ermmm..tak dapat lah meraikan pengantin gini..takpe2..hana iringkan doakan utk khumaera yea..

Xora said...

Hana, saya nye kad stem 70 sen, org pos tu kata. tapi risau la terkurang harga stem

hana yoriee said...

xora: itulaaa..kang penerima plak kena denda kan? hrtu ada 1 kad tu dia cop kaler merah sbb tak cukup setem. tp kitorg takde kat rumah..tak dapat lah diorg kutip dendanye..huhu..

Kalo yg takde cop undangan perkahwinan tu Setemnye murah sikit kan xora?

sharifuddin N shakina said...

xsuka la pos malaysia buat cmtu kan..dah tentu2nya kad kawen kena post banyak, yang tu jugak die nak cas mahal..>_<..btw, cute la kad hana..jangan lupe jemput kina ye..:)

TheBubblyMe said...

Hana... Cantek card!!! i like! nanti nk yg real punyer yer..keh keh keh.

hana yoriee said...

Kina: mekaseh..insyaAllah..nnt hana akan post 1 save the date tu nanti..okies?

ainey: yea ke u??? hehehe..thanks ainey..insyaAllah..nnt hana bg..=)

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

sweet la dear your card

Cik Belle said...

cantik! i suke.. hehee.. thanks for the info. nampaknya i pun kene guna sampul kosong juge la. hee

missbutterfly said...

wah..cargas ni..dh siap kad!!hehe..wedding ktner nanti?

Hana said...

lain - lain ek harga stamp nya.. ingat fix to 60sen.. hehe.. hana, chanteq la kad kamu pilih tu.. sweet saje.. berbaloi la :)

ElyaElmo said...

zaman skang semua bender nak mahai2 ni...haihhhh.....
ok laa tu kott hana..kasi sampul kosong jee..nnt org akak buang jugakk kn....(sedapkan hati he3.)

hana yoriee said...

Cik belle: hihi..i like too! itu laaa..beza seposen pun penting gak skrg ni..mana boleh save kite save..

Jaja: huhu..beraya sambil mencargaskan diri siapkan benda2 penting..wedding hana sama venue ngan Xora (LLM)..hehe..

Hana: lain2 hana..dia ikut berat jugak..kad kawen yg hardcover yg berat2 tu lg ler mahal stampnye. hana pun tak tau mcm mn diorg ni tetapkan harga stamp.

Elya: a ah..tepat sekali..org tgk kad je kan?? bukan baca sampul ye dak?? hahaha...*sedapkan ati gak*

hana yoriee said...

iqa: aiyarkk..tertinggal lg nak moderate..sorry yea dear..kad kamu pun pasti sweet kan?

harzharun said...

cantik !!

farahfatihah said...

wahhhh cantiknyaaaa

hana yoriee said...

harz: hihi..masheh..

ff: =) nasib ada org kata cantik..hehehe..

rose said...

cantik n sweet kad hana..sesuai ngn tuan badan..hehe..

dia kira mcm 2 ek hrga setem?kalu g2 bagus la..pas ni semua pakat gne sampul kosong jela..lgpn tenat pengantin nk pos kad kalu 1 kad kene 80sen..huhu..

hana yoriee said...

rose: hana pun idok ler arif sgt. member yg ckp gitu..hana pun ada dpt kad yg tak tebal sgt dia pakai setem 50sen. ok je. pening juge pasal benda ni..

noranis said...

hanaa.....

waa syantek2 kad kawen u...i loikkeee...:-)..i follow tau blog u...

hana yoriee said...

noranis: hihi..glad ramai yg suke =) thanks follow blog saya..nnt hana balas kunjungan dan follow ur blog yea..

FaiHash said...

cantik lah kad kahwin sis. seriously. cantik and cun and yeah sweet lah :D

hana yoriee said...

Faihash: hihi..maseh..kalau berminat leh lah wat kad kahwin kat vendor yg sama..byk g design cecantek..=)

just azura! said...

kad comelnye!

hana yoriee said...

kalau tgk live lg comel u..org kata lah..=)coz ada embossed silver kat tulisan jawi and number pada date..hehe..