Blockbuster Deals!!

Monday, September 20, 2010

hiv test done

Salam..

ape khbr semua..wuuuuuuuuuuuuu...lama betul menghilangkan diri untuk beraya..seminggu tak jengah blog rasa mcm bertahun..hahaha..ni pun baru khatam jenguk blog b2b lain2..haiyooo..byk betul ketinggalan..hehe..

dalam beraya pun sempat juge hana siapkan beberapa perkara..1st sekali ialah HIV test..bergaduh jugak nak pegi klinik awal2 tu..haha..sbb en tunang sibuk nak pegi beraya..hana plak sibuk nak wat wedd preps..haha..takpelah..mengalah aje ngan en tunang..keesokannye pegilah buat hiv test tu.

mula2 pegi KK bangi. sekali tunggu pukul 2pm dia kata hari rabu tak buat plak hiv test..kena pegi KK kajang. haiyoo..patah la balik. drive sampai sana, nasib tak ramai org nak wat prosedur yg sama..pegi isi borang, bayar rm1 n tunjuk i/c.tunggu kaunter panggil nama. dia bagi no. bilik. tunggu lagi skali. pastu MA tu ting no kite..masuk bilik no 10 tu. pastu MA tu prick kat jari..then dia cakap..ok cik tunggu kat luar. after 30min dapat result. n then dia tnye, cik dtg ngan pasangan ke? angguk n dia suruh panggil pasangan masuk.

pastu tak lama pastu MA tu pun kuar..n panggil nama kitorg n bg balik borang saringan hiv perkahwinan tu. tapi takdelah tulis explanation ape2..dia juz bg kertas sehelai gitu aje dgn tandatangan dia mengatakan dah jalankan HIV test tu ke atas kite..means nye sume ok lah kan? b2b lain boleh bgtau tak? huhuhu..

ok, next post plak mengenai kad kahwin, hantaran en tunang n pre-wedding! hana akan post 1 by 1..hihi..tunggggguuuuuuuuuuuuuuu....

p/s: sorry takde pic..battery exhausted plak ni..huhu..

22 comments:

cik fiza said...

wah dh siap ek hana wat test suma :)

semoga semuanya berjalan lancar.. amin..

hana yoriee said...

fizzie: insyaAllah..thanks atas doa fizzie tu..=)

farahfatihah said...

hana, pas fara dapat sampul tu, fara bukak je..huhu gam pun xkuat...bila bg kat pej agama, dia buang je sampul tu pastu borang tu dia bg balik sbb suh potostat 2 salinan, serupa xpayah bagi sampul biru tu kan?

Xora said...

mudah aje kan HIV test!

Hana said...

haha.. time kite wat pon camtu.. pulang kertas je.. tak ckp pon ok ke tak.. kt shah alam kn rmai.. siap 1st couple tu diorang stop kt satu kaunter tanye akak tu tu je ke kak? pastu akak tu kate ha ah.. so ktorang pon xdela stop tanye :D between.. biskut oreo sangat laku la.. hehe.. taun depan wat lagi ek..

luvira said...

eee...eira tak g buat lagi hiv test..tengah mencari-cari masa yang terluang..

hana yoriee said...

ff: haiyoooo..thanks farah for the explanation..ada juge step yg tertinggal rupenya..tu laa..memandai aje tak bertanye..pergi buat pun main redah aje sbenarnye..ada jugak borg dr pej agama rupenya..huhu..

xora: mudah..tp ada jugak prosedur tertinggal..

Hana: hana ada amek borang dr pej agama tak? kalo mcm hana, hrtu hana terus pegi klinik tak pegi pej agama ambil borang nikah n borang kesihatan bakal pengantin tu. actually dr explanation farah, result test ni dia akan tulis kat dlm borang dr pej agama tu. 1 borang bayar rm10.huhu..kena g amek borang dr pej agama n then kena pegi klinik sign balik..haiyooo...

luvira: takpe eira..take ur time..buat elok2..hehehe..belajar dr pengalaman hana yg suke pegi buat main redah aje ni..hahaha

Reen Tart Nenas said...

next week baru saye bleh buat hiv test... tgh pk2 nak buat kat mana...ekeke bangi tu pun cam best, sbb tgk cam xramai org...

hana yoriee said...

reen: a ah..kat bangi mcm relax sikit.kat seri kembangan tak sure..nampak dr luar mcm sesak aje..kat kajang ramai dr kat bangi..hehe..buat kat mana2 pun boleh..janji buat! hehehe..

miss nona said...

dear... i dh amek borang nikah kt pej agama. mcm xde je borak hiv test tu.
kene mintak ek..

sbb mase tnye kt org tu kt pej agama "ni jeke"
die kate tu je..

iedayah said...

hana..i ritu die bgtau result nye..then sampul tu die xgam pn..lg blh usha isi dlmnye..hihi

Hana said...

aik.. tade pon..amek borang kat pejabat kesihatan je selai.. en abg sy punye sudah settle dah.. tapi memang de byr RM10 ,mase pas approve borang permohonan kahwin tu.. xde plak die komen pape.. :(

puan farah said...

2bln lbh je lagi kan?tak lama dah tuh..apepun settle yg pntng je dulu..(eh,macam professional sgt kan nak nsht..hiii..)

aziezainal said...

Ana,

Man kan amik borang selangor..kitaorg tanye pasal HIV test tue...dia kate dh tade borg kat pejabat agama dah...just pegi mane2 klinik kesihatan kerajaan..isi borang sane..buat test and dia bagi 1 keping kertas je...

Man bawak tu jelah masa mohon kebenaran bernikah..okay je..tade borang lain pun PIAD Petaling bagi....

If result dia reaktif je kot baru dia bagi kaunseling semua...

hana yoriee said...

iedayah: takde sampul2 pun..selai gitu aje dia bg..huhu

hana: ampun..ada kekeliruan plak di sini..hana akan explain in next post..hehehe

puan farah: yes ma'am..lg 2bulan lobeyh aje..cuak ni..hahaha

jaem: hihi..panjang ni explanation kamu..yes..betul ape yg kamu gtau tu.smlm jugak ana p pej agama.nnt ana gtau ape yg sbnrnye in next entry.hehe..

kucincomey said...

huhuhu.. saye pun lum wat HIV test lagik nih.. padahal tarikh nikah 3/12/2010 nih.. huhuhu.. ingat nak wat kat klinik kesihatan kajang.. kene wat appointment gak ke eh?

hana yoriee said...

kucincomey: haaa..tak payah appointmet. dia punya hari operasi dr selasa- khamis dr pukul 2-4pm aje. nnt buat k? hana nikah 9/12..dekat je tarikh kite..hehe..

kucincomey said...

hehehe.. ok.. thanks ya.. banyak mende lagi tak settle nih.. risau.. huhuhu.. btw, thanks again ya.. :)

hana yoriee said...

kucincomey: sama2..no problem..marilah kite sama2 siapkan mana2 yg patut..hehehe..

hana yoriee said...

MISS NONA: Ampun beribu kali ampun..saya terlepas pandang utk moderate comment dr kamu..please jgn ambil hati yea..huhu..

yea betul..pegi pej agama mmg borang nikah aje dia bg..borang HIV test kite akan dapat kat Klinik Kesihatan nnt. ms tu baru isi borang HIV tu..

sekali lagi..sorry sgt2 miss nona =)

S!eZaN said...

saya pun baru wat hiv test tadi..dapat borang yg ade cop yg sahkan kita dah wat hiv test jer..cam pelik jer..sesetengah org ckp siap ade sampul2 la..

hana yoriee said...

Siezan: tu laaa..pelik kan? tapi takpe..sah tu..hehehe..