Blockbuster Deals!!

Tuesday, February 22, 2011

a great escape (honeymooners)

Assalamualaikum,

hollaa..oraits..topik kali ni adalah dedicated utk honeymooners.. kadang2 kite mcm tak prepare utk honeymoon pun..so, last2 minute katnelah yg sesuai??

actually, topic ni ada beberapa org yg tanya ngan hana..opsss..i am not a trip advisor ya!!haha..hana pon lom sempat honeymoon bagai!! jumpa suami pon baru beberapa kali..huhu..

ok, barang diingat..ini adalah list utk honeymooners yg:
1. takde masa lama utk cuti
2. nak tempat yg dekat2 je
3. tempat cantek
4. bajet ala kadar (muahahaha)
5. main objective adalah honeymoon..bukan shopping or jalan2.. =p

i. Golden palm tree resort and spa (swisshotel)
Hana baru jer tau pasal tempat ni..smlm tgk mytv3 rasanya..adalah dia citer pasal tempat ni..ingat kan kat overseas ke mana..ceih..rupenya kat Sepang aje uolss..hahaha..tempat ni mmg menepati ciri2 di atas..

meh layan piccas..





haaa..sebab ni lah nama dia golden palm tree..hehe..

nak tau lebih lanjut pasal rest ni klik sini rate per nite dlm lebih kurang 400++-rm500++..

ii. philea resort n spa
haaa..ni terjumpa masa baca paper..cam menarek! dia ala2 mcm dlm hutan..sape yg suka hutan2 type meh dtg sini..cantek gak tempat dia..ni kat ayer keroh aje!! hehe..









haaa..amacam..philea resort n spa ni ada website gak..tp dr td duk loading aje..malas nak tunggu..rate pun lebih kurang mcm golden palm tree..

localnye dtempat pun leh tahan gak..kan? hehehe..

All pics credit to google images..=)

8 comments:

aDieyZa said...

nampak menarik & harga berpatutan jugak..

hana yoriee said...

ha ah..nampak menarik kan?? bole lah pegi weekend ni..dah gaji..muahaha

farahfatihah said...

semalam baru g page golden palm tu..bestttt cantik!!!!

Lyana MK said...

yup...setakat nak habeskan mase berdua..tk perlu rasenyer ke tmpt jauh!!! ;p

missbutterfly said...

golden palm tu aku dh usha dulu2..tp rasa mcm dkt plk sbb tu pegi PD.hahaha..budget nak jauh2..tp golden palm tu serius cantik!

nizabeba said...

weekend getaway pon best nih!! lg2 golden palm mmg mantap!! hehe

hana yoriee said...

ff: ingt smlm g golden palm..hahaha..rupenya g page..dlm pic cecantek sumenya!!

lyana: ya betul!!

jaja: haha..ni wat list selain dr pd lah ni..pd tu tempat dating2 kitorg zaman2 remaja dolu2..nk try tempat lain plak..haha

hana yoriee said...

betul2..weekend getaway utk rehat2..manja2..romantik2..auww..hahaha