Blockbuster Deals!!

Friday, February 11, 2011

review: my superlicious wedding cake!!

Salam,

kali ni nak ceritakan pasal wedding cake plak..hehehe =) ada byk kisah disebalik kek kawen ni. bukan ape..hana ni kan mmg degil orgnye..mmg naaaaakk sgt2 hasil tgn mama utk wat kek kawen bertingkat2..iyelah, utk kawen org lain kemain lagi mama leh wat kan? takkan utk wedding anaknye takleh plak kan..

huhu..malangnye..mama tak sempat nak wat kek kawen fondant cun melecun kerana kekangan waktu..hancur luluh lah hati ini kerana terpaksa memotong kek free dr Sri Angsana Catering tu aje..uwaaaaaaaaa...menanges2 ni malam tu carik kedai utk beli bahan kek..tp sume kedai dah tutup..huhu..dahsat kan hana? esok nak sanding boleh lagi merayau2 carik bahan kek konon sempat..tapi nan ado yea kawan2...takde makno superlicious nye kalo kek span...uwaaaaaaaa..nanges lagi..

hari reception tu hana redho ajelah tatap kek span berkrim utk waktu potong kek..dalam hati hanya Allah yg tahu..huhuhu..*tak bersyukur langsung ini budak..nasib ado kek* =p


nak kena potong ke kek ni?? hahaha..


potong je lah..=p

tapi cerita sedih ni belum habes takat ni aje tau..yeay..Allah beri kesempatan utk mama buat kan kek fondant utk hari bertandang hana..makanya, dapat juga hana merasa potong kek mama yg 10x ganda cun dr kek span haritu..alhamdulillah..=))let's check it out my momma fondant wedding cake!


taraaaaaaaaaaaa...cun kan?


the wedding cake from top view..=) i love it!! with fresh carnations and strawberry as deco..


meh menantu nak suap mama (si pembuat kek)..hehehehe..

p/s: hah..sape nk order kek?? mari mari mari..hahahaha

17 comments:

LittleSunshine said...

Ahaks..kesian nya mlm tu cr bahan nk buat kek ya..nsb baik waktu bertandang dpt kek yg mmg 10x berganda lg hebat..

hana yoriee said...

LittleSunshine: hehe..itu la pasal..kalau tak kempunan..

K.I.N.A said...

erm..nyummiii...bestnye mak buatkan..

Missyanz said...

kek yg mak kamoo buatkn memang sangat cantik..

missbutterfly said...

suspendo jer citer hana ni..kena try jgk kek hana ni..sbb jaja suka kek.hehehe

hana yoriee said...

kina: alhamdulillah..ada mama yg berbakat buat kek..=)

hana yoriee said...

Missyanz: kan? hehe..thanks (bg pihak mama)..

jaja: suspendo sikit baru thrill..hahaha..nak try buat sendiri or nak try makan ni?

"cikkin" said...

waa..best!! akhirnye dpt gak mkn kek mama buat eyh..tp mmg kek mama tu 10x ganda lg cun laa..hihi..=p

ElyaElmo said...

hana...elya tak suke makan kek..elya suke tgk kek2 cantik nii

hana yoriee said...

cikkin: yup..dpt jgk akhirnya..thanks cikkin puji kek mama saya..

elya: lor..awat tak suke mkn kek? elya takut gemuks yea..hehe

Lieya said...

Warghhh killer cun kek fonden tu... seb baik jauh kalau dekat dah tempah dah hu hu

hana yoriee said...

Lieya: killer cun eyh? 1st time dgr ayat tu..hahaha..jauh katne lah tu??salam kenal..=)

choclairissa said...

dua2 kek cantik tp of course your mom's better..siap air tangan ibu lagi..mesti lg best punye~rase nk makan kek plak~

farahfatihah said...

cantik la kek yg mama hana buat!!!! lagi cntik dari yg kat dewan huhu

hana yoriee said...

choclairissa: hehe..betul2..air tgn ibu yg the best kan?

ff: yg tu sudah pasti!!! sape yg pegi kat dewan mesti tgk real kek tu tak cantek..hahaha..tp dlm gambar jadik cantek plak kek span tu..

sTaRLighT said...

sys....
superb la kek mum sys wat..
hu3
nak la cmtu nnty *berangan
:D

hana yoriee said...

starlight: hahaha..takpe..berangan itu free aje dik..=))