Blockbuster Deals!!

Saturday, February 12, 2011

salah laki ke salah bini??

Salam..

memandangkan masalah ini yg kian meruncing selepas kawen, hana nak lah pendapat2 kamu sekalian wahai para isteri mahupun para suami..

haha..ape yg aku merepek nye ntah..bukan ape..beberapa hari yg lepas lou kong (hubby) hana call hana, dia cakap camni. "Ayang, baju uniform abang dah tak muat". hah..uniform no bape? no, 1? bravo? huishhh..mcm2 uniform lah..hari2 pki takkan tetiba tak muat kan? hahahahaha..

dia pon ckp..no.1..owh..utk pengetahuan kamu sekalian..uniform itu di tailored ikut badan anggota terbabit. makanya, dulu badan selim skrg dah bun..bun..buncit..itulah makanya dah tak muat..hahaha..jadi gigihlah lou kong hana exercise and berazam utk tak makan 3hari..haha..ditanya kat hana.."Ayang, 3hr boleh turun 1kg tak?" huisshh..abg ni ingat magic ke hapa? hahaha..takdo maknanye laa..sampaikan dia pergi pakai bengkung ntah sapa punya pastu siap sapu losyen ibu bersalin ke losyen mustajab pati halia nora danish tu nak bagi konon2 burn lah tang buncitnya..hahaha..lawak betul suami aku ni..ini sume gara2 hari jumaat ni (11/2) ni dia kena kawad dpn panglima..smlm dia call, lantaklah..pakai je uniform ketat2 tu...huhuhu..

ni contoh baju no.1..hahaha.. (source: google)

haishh..kan dah jadi masalah besar..mcm2..dulu b4 kawen kemain masing2 diet nak kurus sbb nak pakai baju kawen..skrg dah kawen..masing2 tak hirau dah buncit ke bam bam ke..hahaha..

so, korg rasa..salah laki ke tak kisah dia n bini dia makan banyak?
atau salah bini masak best sangat lepas kawen smpi dua2 naik berat badan?
ke salah petua org dulu2 yg slalu ckp..kalau nak suami syg, nak pikat and ikat suami..kenalah ikat perut dia?

hahaha..macam2..jadi hikmah disebalik tabir..marilah kita mengaplikasikan gaya hidup sihat..sila elakkan fast food, junk food bagai..masaklah diet seimbang..
(pesan pada diri sendiri =p)

nak upload buku resipi sihat, pilihan bijak takleh plak.. hana bg link je lah kat korg..ni laman web NutriWeb..Nutritionist wajib g laman web ni..and sebagai ahli Nutrition Society of Malaysia..haruslah hana amek tau hal semasa ye dak? hahaha..ni dia:

http://www.nutriweb.org.my/article.php?sid=58

10 comments:

Ryehanna said...

hoho... ini masalah biase...

even my hubby, time kahwin pakai bj no.1 mmg dh ketat gila. hahaha...

lps kahwin, mmg dh xmuat lgsg so kena pinjam baju no. 1 kwn dia kalau ada parade. (sape suh elaun uniform buat beli tv plasma.. amik ko...)

kihkihkih

lovelyadibah said...

hoho~..saya tau dh mcmana..hehe~..kalo nk tdo jgn makan :) t cepat jd buncit:)hehe~..sekian..

gudluck kt lou kong..hehe

miss chubby said...

eh..hana punye hubby navy eh?kt mane?

Http://wapunyaisihati.blogspot.com

hana yoriee said...

ryehanna: wahaha..itu lah..dia nak pinjam kawan dia pny..tp dia malas nak pi cari..last2 dia pakai je dia pny..

masalah ini tidak boleh dibiar berterusan...huhu

dba: haha..itu lah yg dia degil..pas makan ngantuk je dia ckp..haishhh..

miss chubby: kalo tgk baju rasanya keja ape? hahahaha..betullah tu..tp tak lama je lg keje tu..

yUmIe said...

hana,itu tandanye bahagia.hehe..owhh i can't imagine cmne le fiance lps kawen nt.sbb die suke mkn.haha.skrg pn dh bam bam..then time jmpa kt wedding lala die xcam hana.after yumie explained yg we all penah attended wedding hana kt tmpt sme tue bru die ingt..die ckp hana dh lain.huhu..

hana yoriee said...

yumie: alamak?? lain camne tu? huahuahua..jgn kata saya dh amat gem gem..hahahaha..ke sbb tak mekap? masa kawen mekap 10inci..tu yg lain tu..hahahaha..

*nak sedapkan ati..=p

@kutopsecret said...

OMG!~ prob yg sama la awak...hehehehhe....bukan salah isteri tp masalah nyer selera si suami nak makan masakan isteri..tak sedap mkn byk, per tah lagi masak sedap...bertambah2 mkn nyer...

harzharun said...

haha...rasa best apa kalo hubby ada peningkatan berat badan pas kawen...mcm masakan kita bagus sgt la kunonnya...kalo dia makin turun berat badan lagi risau kan..heee

iedayah said...

xde sp salah dear..hana msk sedap..tntu r husband membesar ngn sihat..ngeee...=p

hana yoriee said...

akutopsecret: OwhEmgeee..hahaha..prob yg sama ker? tu lah..ramai rasanya menghidapi masalah yg sama..huhuhu..takpe..biarlah suami berselera makan di rumah dr di mamak..hehehe..

harzharun: itu lah pasal..kunon kite masak ala2 hotel 5star lah..hahaha..tp still kena jaga..kena cegah penyakit..ramai ni org muda2 yg dh kena heart attack..takut wooo..

iedayah: membesar ngan sihat takpe..jgn tak sihat udah..huhu