Blockbuster Deals!!

Wednesday, February 23, 2011

rumah dan barang2 rumah..

Assalamualaikum,

seperti yg semua sudah tahu, hana dgn suami LDR kan? maka dgn itu, hana masih lg tinggal bersama2 dgn family hana..so, adalah masa sikit nak menabung utk beli barang2 rumah..hana mmg tabik spring kat org2 yg leh readykan duit kawen, beli rumah, barang2 rumah dalam satu masa. serius lah..korg mmg gigih! hehe..hana ni mmg tak sempat lah nak beli dan buat kesemua di atas dlm 1 masa..

iyealah, gaji berapa sgt lah nak simpan kan? nak kena beli peti ais, tv, washing machine, sofa etc...hukhukhuk..tp insyaAllah, ada rezeki adalah tempat kami berlindung suatu hari nanti..walaupun kecil =) harga rumah pon kemain lagi skrg..mencanak2 sampai juta2..huaargghh..mmg tak dapeklah nak beli..huhu..




ini ajelah harta @ barang rumah yg ada selain dr set katil..huhuhu..terima kasih pada semua yg memberi hadiah kawen pada kami =) tak tau bila nak pakai daaa...


p/s:maka dgn itu, marilah kita menabung untuk beli aset jangka panjang =) kan best kalau duit nuffnang leh wat beli rumah..hai laaaaa....

11 comments:

LittleSunshine said...

wuii byk yer hadiah kawen..xpe2.kumpul sikit2,biasala pengantin baru.. =)

missbutterfly said...

mek..rumah skrg mahal gilos...kalau yg <300k pun dh jauh2 dkt klang dah..xtau la bile blh beli.hahaha..yg area dh develop ni mau >400k..

aTy _faRed~ said...

yup..rumah sekarang dah sangat mahal... :) tak per.. baru2 kawen ni.. slow2..stabilkan ekonomi... barang2 hadiah kawen u pon banyak..!! membantu juga mengurangkan belanje membeli lagi..:)

Daleela said...

Dear..samalah kita.. tunggu hari raya nanti, kalau awak buat open house, mesti gunanya.

"cikkin" said...

bnyk nye hadiah hana...!!

hihi..kalo nak cukupkan checklist barang rumah..kne buat wishlist wedding gift laa nnti ek..aci x?? hehe

hana yoriee said...

LittleSunshine: alhamdulillah rezeki..yg kat umah mak mertua lain lg..hehe..yup..kumpul slow2..

jaja: tau takpe! kang ada yg aku duk kg kang..hahaha..semenyih ke? tu pun harga dah nak naik skrg..haishhh..

aty: yup!! definitely..barang2 kawen ni leh dtgkan rezeki jugak..sbb hana wat bisnes biskut2 ni kan..nnt ada rumah sendiri leh lah guna..=)

Daleela: ha ah..tak terfikir pon kan..open house? hehe..insyaAllah..

cikkin: syukur ada yg memberi =D yea betul! wat checklist kalau kawan2 jenis sempoi ok je..kadang2 diorg yg plan ngan geng spy tak bagi adiah sama..hehe

nizabeba said...

hana, byknye adiah!! mcm2 ade..hikhik..
niza pon tgh menabung ni..huhu rumah mahal gilerrr skang.. =)

hana yoriee said...

niza: syukran!! hehehe..mari sama2 menabung.. =)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hahaha~ maera pun byk masih dlm kotak, siap balut..tapi tak tau nak guna bile.. =)

hana yoriee said...

hehehe..dulu byk gak yg berbalut..tp takde kerja kan hari2 duk belek adiah..habes hana bukak sumenya..

hajar hazam said...

wah..byk gak barang kelengkapan yg dh ada yer.alhamdulillah, wedding present yang amat berguna kan??