Blockbuster Deals!!

Wednesday, February 9, 2011

Burlesque Movie Review: Show Me How You Burlesque??

Salam,

Hallu...so, seperti yg dijanjikan hana akan review mengenai movie burlesque yg pernah hana cerita di sini. hari isnin yg lepas..hana bersiap2 utk pergi dgn adik hana. huhu..lou kong saya dah balik ke base. tak dapat pegi sama2 ngan dia..



Kitorg collect ticket dlm kol 8pm cmtu and masuk movie kol 9pm kat GSC Mid Valley. and hana jmp sorg blogger yg super dahsyat masa premiere screening tu..so, bergambar sat ngan dia..hehehe..tp tunggu di akhir review baru leh tgk pic wokeyh? hahaha =p

Ok..meh hana review utk korg2 yg bakal menonton mulai 17 Feb 2011. secara sinopsis, kisahnya menceritakan ttg Ali (Christina Aguilera) yg berdepan ngan masalah hidup. Ali kemudian buat keputusan utk pergi ke LA utk menjadi dancer dan penyanyi di mana2 kelab di LA dan kemudiannya dia terpukau melihat persembahan di Burlesque. Tetapi sblm itu dia kena buktikan yg she deserved to be on the stage to Tess (Cher-burlesque owner). Overall, ia mengisahkan bagaimana dia bersungguh2 utk mendapatkan kerja di burlesque dan utk menjadi terkenal di atas pentas burlesque..



Cerita ni ala2 musical movie..so, korg akan disajikan dgn banyak lagu nyanyian Christina yg bisa buatkan semua bulu di badan korg tegak berdiri..serius power sore dia dlm citer ni..hehe..dgn segala jenis tarian yg uissshhh..dahsat! (nasib laki aku tak ikut...hahahaha). the story takes about 1hour and 56 minutes which i think every single second will make ur eyes popped out and korg rasa mcm nak bangun menari je bila christina wat show..hehe..yg laki2 mesti ternganga besar tengok christina dlm citer ni..iyealah..18sxxx kan??hahahaha..and owwhh..ada story about this one guy yg tolong Ali ni sepanjang career dia..hot weyh this man!! =p


powerful and dazzling show..Show me How u burlesque!

So, ape lagi..dun forget to watch this movie tau..bukan slalu dpt tgk christina berlakon..hehe..hana mmg peminat dia dr dulu =) and tak lupe..hana pun one of this famous blogger fan's..hehehe..Taraaaaaaaaaaaaaa....


red mummy and me yo!! hehehe.. Red mummy siap tegur hana..cakap..mcm pernah jmp aje..hihihi..malu I..hana ni mana lah femes..kan? blogger picisan ajo=p owhhh..sy nampak besaaaarr sebelah akak red...huhuhu..RM mmg cute!

8 comments:

Yanie said...

Bestnya Hana tgk cerita nie.... Mengantuk ke dia cam catchy sikit hana? Yanie pun ingat nak gi nengok la.... Hana dah nampak bam bam sikit... Mesti makan banyak nie... tapi cute. Rindu k.. lama tak jumpa... Hana, blogger Syaz, ajak gi gathering minum2... jom jom... Ajak Zaila sekali nak tak? Haha

lovelyadibah said...

bestnyer!!:)

hana yoriee said...

Yanie: hehe..citer dia boleh la..kalau hana bagi rating dlm 4star gitu..ada part yg ngantuk ada part yg catchy..

hahahaha..mmg dh naik pun yanie oiii..makan mmg tak hengat..haha..rindu korg jugak..jom pi minum! sila set date please..

dibah: hihi..tang mana yg best tu?

cik fiza said...

mcm best je ana :)

hana yoriee said...

fizzie: tgk lah nnt..hehe =)

hana yoriee said...

hehe..slalu la join nuff..nnt dpt lah jmp RM..

Daleela said...

nape kite xpernah dapat pon nak join.. hehehe

hana.. badan cam dah naik sikit ek? dah kawen biasalahkan..

hana yoriee said...

daleela: lor..takpe..awak join je mana2 contest nuff tu..insyaAllah kalau ada rezeki dpt lah..=)

huhu..nak diet lah gini..takmo gemuk2..uwaaaaa...hahahahaha