Blockbuster Deals!!

Monday, June 7, 2010

ala-ala bollywood,jawa n etc wedding..

Salam...

hihi..hana rasa sume org mesti penat after weekend yg memenatkan..especially kalau kite involve dalam kenduri tersebut..huhu..penat hokeyh!! balik KB tido tak cukup..pastu dari KB nak fly ke KL kena bangun pukul 4.30am nak siap2 balik..bila sampai KL kena drive ke Seremban..pun tak cukup tido tolong-menolong ape2 yg patut..hehe..kata kenduri 'bakal adik ipar'..haruslah terautomatik 'rajin'..agagaga..

okeyh..yg hana hapdate ni adalah sepanjang kenduri adik tunang hana..meriah seperti biasa..kenduri sebelah keluarga tunang hana ni mmg masih kekal dgn tradisi dan adat..org Sri Menanti ler katakan..kenduri ni kebanyakannye dibuat oleh ahli keluarga en tunang sendiri..dari masakan, khemah, susun meja, hiasan bilik, hantaran dan lain2..cuma pelamin, baju n mekap sahaja bukan buat sendiri..agagaga..

okeyh..mari kite mulakan marathon..hehehe..kite ikut flow perjalanan majlis yea..

First sekali, majlisnye sebelah petang dimulakan dengan sesi bersalin-salin baju dan bergambar dengan baju2 yg banyak itu..huhu..so, jom layan je piccas kat bawah ni..

1. posing ngan baju jawa


2. ala ala kuch kuch malu hey..hahaha..


2. paling suka bila dia pakai sari ni..mcm berseri-seri je..hehe..muka pun cam ala2 hindustan sket..so, mmg sesuai banget..

3. sila lihat jejaka yg pakai baju hitam putih bermain gong itu..hihi..itu ler tunang saya..family beliau mmg wajib main cak lempong tradisi ni masa kenduri kawen keluarga diorg..

4. Malam Sabtu selepas Isya' adik tunang hana selamat di ijab kabulkan dengan suami tercintanya..di nikahkan oleh bakal bapa mertua hana dengan berjawabkan sekali lafaz sahaja..


okey..ni tunggu untuk upacara batalkan air sembahyang..cantekkan mekap dia..


okeyh..dah dapat bling2 nye..

5. so, after nikah..mula lah tradisi berinai pula..org minang kan..jadinye pakai lah baju minang plak..


haaa..ni ler baju berinai nye..alamak..saya nampak gumuks dlm pics ni..huhu..


tengok pengantin yg sempoi!!

selepas habes event pada malam hari..kite sambung pula event pada sebelah siang hari Ahad..iaitu bersanding...


6. before dy berpeluh-peluh wat keje, meh kite amek pics kenangan masa kenduri angah..hihi..


ini lah pelamin nye untuk sanding..lain sket..pakai panel kayu berkerawang..

see...en tunang saya dah berpeluh-peluh..


7. okeyh..acara potong kek pula..siap pakai uniform lagi 'cik Mohk' kite..


last pics kenangan ngan dy masa kenduri angah..wuwuwu..sedeyh wooo tgk dy balik..bila lah nak jmp en.tunang saya ni lagi..huhu..

so, that's it..sungguh memenatkan tp saya sgt teruja sbb ada dy disamping sy.. -the end-

19 comments:

farahfatihah said...

hi dear..
muka kamu nmpak mcm kamu yg nak sanding hehehehehe =P

hana yoriee said...

hahaha..tu laa..ramai sedara en tunang tegur..diorg ckp.."sabar yea..ujung tahun giliran korg plak.."huhu..nampak sgt muka tak sabar agaknye.. =p

ssysara said...

aha..betol tu..mcm ana plak yg nk kawen kan...
mesti excited n semngt waja nk kawen bile tgok adik jai pon dh kawen..hihi...

hana yoriee said...

uishh..mestilah excited!!hehe..ramai sedara2 belah jai sibuk duk tanya bape hb kenduri sume..mcm ramai je nak dtg..hehe..

iedayah said...

siannye..npk cm hana pnt sgt..bgus toi r bkal kakak ipaq sape r ni kn..huhu..rajin sgt..

hana yoriee said...

hhehe..takdelah rajen sgt..bantu ape yg boleh je..tu laaa kan..bakal kakak ipar sapelah..=)

Yanie said...

Suka tengok dia pakai sari Hana. Memang nampak berseri2. Dahla ala2 hindustan sikit kan.... Memang sesuai.

hana yoriee said...

tu la!! hana pun mmg suke dia pakai sari tu..first2 masa dia kuarkan sari tu hana tgk kaler dia..waahh..berani betul angah nak pakai kaler OREN!! haha..kalo hana mmg say NO to oren2 ni hah..huhuhu..tp skali dah pakai..cantek hokeyh!!hehe..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

wah bestnyer tahniah..heheh tak sabar juga menanti hari seperti awak terjadi kepada saya..mesti jiwa berdebar2 kan

hana yoriee said...

huhu..tahniah diucapkan pada adik tunang hana kan? hihi..hana blom kawen lagik..iyealah..berdebar-debar ni tggu masa yg bersejarah tu.. =)lagi 6 bulan..kejap je masa berlalu..

ElyaElmo said...

gamba yg last sekali tu..nmpak sgt dh penat dah..he3...

hana yoriee said...

hoho..penat campur panas elya!! mau tumbang dah rasanye..hahaha

cik fiza said...

nanti ana pakai la sari juga.. mesti cantik hehehe

aziraarif said...

nnti wedding korang ade cak lempong lah ye?

hana, nk email..nk invite hana sbb zira privatekan myblog

hana yoriee said...

fizzie: wuwuwu..nak kena pakai ke? haha..tgk lah camne nnt..tapi maybe tak tukar2 kot baju2 byk2 ni..penat seyh..

aziraarif: ermm..probably ada lah..tp masa bertandang nnt je laa..
ni email hana: blissnlunacylovers@gmail.com
hihi..invite tau..tq!

~ thalhazlin ~ said...

wah! majlis sangat meriah! cantik banget!

hana yoriee said...

thalhazlin: hihi..tu la..meriah..sume ahli keluarga take part tolong-menolong..

ravishingpeacock said...

pelamin die ala balinese gtew kan..

hana yoriee said...

ravishingpeacock: a ah laa..awk ckp cmni baru sy perasan mmg ada ala2 bali..hehe..