Blockbuster Deals!!

Thursday, June 24, 2010

baju bridesmaid

Salam and Hi all..

progress for wedding was sooooo damn slow..huhu..tapi bila 1 bergerak, yg lain2 turut bergerak serentak..tu yang pening tu..hehe..hari ni hana dgn gembiranye nak slash 1 benda dari list..hihi..kain utk baju bridesmaid..yeay!! akhirnye..dapat juga. saya tak perlu ke jakel, gulatis atau euro moda mahupun nagoya..agagagaga..saya cuma ke Pasar Sarikin, Sarawak..hahaha..bila plak saya terbang ke sana? hah..senang je..baru je semalam pegi..hihi..*tettttt* anda ditipu!!

hahaha..takdelah..kebetulan (hot chat pagi ini megenai Kebetulan), hana ada junior duk sarawak nun.dia update kat fb dia yg dia jenjalan kat pasar sarikin ni.sekali terpandang lah kain pasang yg bergantung2 kat dlm pic tu. cepat2 PM dia melalui msg tu. bape, kain mcm mana n etc etc etc..memandangkan junior hana ni pun telah dilantik menjadi salah seorang bridesmaid, maka terus je lah suruh dia setelkan bab pembelian..hehehe..meh tgk kain nye..pada pandangan mata hana dah sweett dah.takdelah over the top..nnt kalah plak peranten..hehehe..



amacam?? sweet kan? petang ni takpun petang esok nak pegi tgk kain recept kat mixora, pastu baru decide nak suruh dia belikan kain ni kaler ape..hehehe..tak sabar nak tgk baju utk sanding.. =D



arghh..ini lagi suweeet!! kaler idaman ni..hadeyh..pening..perkenal kan..ni lah cik bridesmaid comel saya..(bodek sket..)hehehe..sila tgk wang di tgn..
p/s: iman, bawak duet elok2 iman..hihi..

20 comments:

ANIeM said...

berape ek price dia? mmg nice kain dia..

Yanie said...

Hana, Yanie selalu je gi Sarikin tu. Kain2 kat situ memang cantik, tapi kena check jugak kualiti dia. Yanie pernah borong kain kat situ, Memang murah gila, and memang cantik sangat. Tapi ada 2,3 pasang tu, balik rumah bagi tailor jahit, kain tuh rosak terus.... The next time Yanie pergi, Yanie memang tengok betul2 kualiti kain... Minta tolong junior Hana tengok yang kualiti dia ok sikit, Hana.

mysarah said...

butik mixora dekat usj yer. n now dah pindah ke putra height kan?

rasa pernah tgk la muka u ni. keja dekat usj yer?

Xora said...

tak sbar nk tunggu hana post baju sanding!

thezaila said...

hi hana... best gel dah dapat slash kan one of the list... me too dah dapat baju pengapit... semalam dah beli kain utk tunang, and baju pengapit for both lelaki n perempuan... and i got veerrryyy good deal.. lega gila... pasni, tinggal kad kawin jek.. =)

hana yoriee said...

Yanie: baik yanie..hana akan pastikan dia check satu2..stp inci kain.mmg murah!!ala..hana tak beli byk.3pasang je..hihi..thanks yanie for the advice..=)

ANIem: hihi..mmg sgt nice. kalau nak tahu price sila bg email awk..nnt kite emailkan ye?

mysarah: ha ah..mixora kat putra heights.it was my cousin's boutique..tempah kat situ juge yea? huhu..penah tgk??owhh..tidak..saya tak pernah keje kat usj..hehe..saya penjawat awam di uni shj..

xora: haaaa..hana lagi tak sabar and scary!!huhu..

farahfatihah said...

wahh cantik la baju tu..?? tgk baju sanding? alamak...fara punya baju ukur pun x lagi tau ayoo cuak dah ni

hana yoriee said...

Zaila: ha ah..best giler dapat slash walaupun satu benda jek..hihi..kad kawen? alamak..hana belom pikir lagi..hehe..bulan depan baru tempah kot..sempat kan?hehe..

ff: cantek kan? tgk kain utk baju sanding..tak tau lagi dah siap belom..hehehe.. sila jgn cuak2..=)

Amalina said...

baju yg kaler purple tu chantekk!!

kay kamal said...

pandai u pilih baju2 diorg..hehe

hana yoriee said...

Amalina: hihi..kaler pepel tu mmg cantek!

kay: hana pilih dari jauh je..jadik lah..=)

miss nona said...

hana-wahhh satu sudah siapppp!
cpt review baju sanding!eh cptnye baju sanding siap ek?ai xtau lg...huhu

hana yoriee said...

miss nona: hihi..ok ok..petang ni pegi lihat macam mana dulu..belom siap lagi rasanye lah dear..huhu..

A W E E N N Y E said...

mcm pnah pg kedai ini.... Layan shopping...cuma mahal sket berbanding pasar apa yg ada di kuching tu.adoihai lupa lak

Sarah Abd Rahim said...

Wow! Cantik, cantik.. Brape eh harga satu pasanga camtu? Cam yang kaler purple tu? Cantik laaaaaa..

hana yoriee said...

aweennye: mahal lagi ke dr pasar kat kuching??iskhh..pelik tu..junior hana org kuching, dia mesti tau kalo harga kat pasar sarikin ni lagi mahal..takpe nnt hana double check ngan dia..hehe..

Sarah: cube tgk duit kat tgn dia..harga dia byk tu lah kot..sebenarnye dia pun tak confirm harga nye after tawar habes2an..nnt dia maybe nak pegi lagi this week, baru dia gtau..

iedayah said...

hana...sumenye cantik2 r wrnenye..sweet gilak..hihi..untungnye sape2 jd bridesmaid hana..

hana yoriee said...

hihi..tu lah..untung kan bridesmaid??hana pun tak untung mcm diorg..hehe..

PurPLe LaDy AiFA said...

wahhh pasar serikin mmg heaven! i org kuching and last week was my wedding. my frens yg dtg dr semenanjung ke kenduri i pon i paksa g pasar serikin n mereka berjaya membondong bertan-tan kain nak bawak g semenanjung. murahhhh seriously!!!! ader byk lagi choice cantik2 actually... kawan i pon ade bukak blog jual kain2 neh..

=)

hana yoriee said...

lor org sarawak jua kah? hehe..best lah kan dekat je nak memborong..cecantik plak tuh..hehe..

chop chop..ala..u dah kawen ke? hana pun dah ketinggalan nampaknye..uhuhks..anyway..SELAMAT PENGANTIN BARU AIFA!!