Blockbuster Deals!!

Friday, June 25, 2010

baju sandingku

Salam,

Smlm tido tak lena pikirkan baju sanding ni..Ptg smlm balik keja terus shoot amek mama n sya2 pegi ke Mixora jumpa Kak Ina a.k.a kak ernie (kakak saudara) bincangkan tentang baju sanding hana..tggu kak ina balik dr hong kong n bandung baru dapat tgk kain. kain sume cantek2..pening mak!! hehehe..

Ok, bila kak ina sampai je butik terus je dia tunjuk kan kain.tapi before tu dia suruh try dulu dress yg ada kat butik dia tu nak tgk fesyen mana yg sesuai ngan body hana ni..try lah 5-6pasang baju kat situ. so, last skali sume dah putuskan yg 1 design ni sesuai ngan body hana..takdelah nampak hidden fat saya ni nanti bila pakai baju peranten tu..agagaga..

take note yea sume kawana2! baju saya simple sahaja..tak lah gah mana. quote for the day is "Simple yet elegant"..ok kawan2..hehehe..meh kite tgk design baju tu mcm mana rupanye..


ok ni kak ina sketch kan utk hana..amacam ok tak? nak tgk real pnye???iskhh..nak tunjuk ke eyh??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taraaaaaaa....agagaga..

tgk belakang je sudah la yea..depan sexy nok!!hahaha..amacam ok tak?maafkan part yg atas tu ye..hana tak pakai corset wedding dress ni masa ni..(p/s: ini bukan baju hana, baju hana belum buat lagi..masih lagi dlm bentuk sehelai kain yg suci..)


mula2 ingat nak pakai lace n lelaki pakai baju melayu songket kat sebelah tu utk match..tapi mem besar kata dia lebih suka yg chiffon beaded tu..so, keputusan muktamad adalah, baju sandingku diperbuat dr chiffon beaded tersebut...sweet tak korng rasa?


ni lah kain nye..ok tak?hehehe..

so, jadinye 3 pasang baju for wedding hana sume ada kelainan..nikah (chiffon+lace patche), sanding (chiffon beaded), tandang (lace)..oklah tu kan?

eyh, tapi kan..hana mcm nak tukar sikit design part belakang tu lah..berangan nak wat mcm baju reception diah..(puan pengantin, takpe kan kalo saya nak tiru design baju anda??) hehehe..

ape pendapat uolls?hana ni berangan lah nak sumthing yg out of ordinary mcm ni..tapi tak tau lagi boleh buat ke tak? boleh ke kak ina???hehe..belum bgtau kak ina lagi ni..haishh..pening..hihi..

ok ok..tamat pasal baju perempuan..baju pengantin lelaki plak..huhu..terlupa plak nak citer baju en tunang saya..hahaha..

memandangkan hana akan buat dress, jadi mcm tak cool kalo bakal suami tercinta pakai baju songket di atas tadi..so, kak ina pun decide utk buat baju sanding en tunang dgn kain duchess yg kat atas tadi tu (warna pink-purple) ikut design baju kot merah menyala kat atas ni..(p/s: baju merah menyala ni mmg ditempah oleh bakal pengantin sbb nak sama dgn baju suami umie aida masa kahwin hariitu..agagaga..)

Untuk pengetahuan semua, Mixora Collections yang terletak di Putra Heights memberikan khidmat yg terbaik yang mereka ada. Sesiapa nak jahit baju nikah mahupun baju sanding ikut design yg anda kehendaki, mereka juga boleh realisasikan. Cubalah pergi ke sana..byk pakej yg mereka tawarkan.. =)

so, lengkap sudah sumenya mengenai baju2 ni..mari setel pasal benda lain plak..=)

23 comments:

TheBubblyMe said...

Hana, Chiffon Beaded tu cantek!! =D

missbutterfly said...

huiyohh! meletsss nokk..so u punye theme purple ek?

Xora said...

hana, cutting badan hana cantik. masuk apa pun sesuai :)

ZARA said...

hana... hana.. saya suka baju pn diah tu! hari tu ada verangan2 nak buat camtu then banyak pulak idea lain.

envy the fact u dah ada decision on ur baju... i ni ntah bile!

hana yoriee said...

TheBubblyMe: hihi..cantek yea??awak telah mengukuhkan lagi kepercayaan saya terhadap baju itu dengan kata2 awak..hehehe..

missbutterfly: meletssss ke u?huhu..takdelah..yg pasal berangan nak wat back view mcm pn. diah tu tak tau lg jadi kenyataan atau tidak..huhu..a ah..theme purple.tandang pun purple..agagaga..tp tone lain.(org gila purple mmg mcm ni)

xora: haha..cantek ke xora??huhu..mcm lebar je punggung tu..hehehe..harap2 sesuai la bila sarung baju siap nnt.. =)

ZARA: hihi..hana ni decision slalu berubah2 jgk..tak leh percaya sgt..tp kalo kain dah potong jgn harap nak mimpi2 design lain lagi..hahaha..u kalo kain belum potong boleh je lagi nak berangan mcm2..hehe..hana ni pun berangan nak wat cm pn.diah tp tak tau ler dpt direalisasikan ke tak lagi..

ElyaElmo said...

awww!!wat a sexy buttt!!heee:D
hanaaa...nnt jgn lupe jemput yehh...x sabar nk tgk dress hanaa...mesti cantik :)
hana...

hana yoriee said...

elya: uitsss..nasib baik hana tau anda perempuan sbb berkata begitu..hakhakhak..malu I!!anyway, InsyaAllah, nnt hana jemput k?tunggu...

dyansayangidris said...

nway hanna...bju bakal hubby akk pun bkn baju melayu..same design wif hanna nye tunang tu coz akk pun pakai dress labuh yg akk tempah terus dr jakarta...huhu...skung akk ngah jahit manik kat baju tu sbb mase tempah tu x sempat nk tgu die jahit manik so kena la jahit sdiri...tp x lak manik byk2 sbb kain lace akk tu dh 'penuh'...hukhuk....

farahfatihah said...

wahhh sgt cantik la pepel tu....!!!

hana yoriee said...

dyansayangidris: waahh..dress labuh..kain indonesia mmg byk lace penuh beads tu kan?mmg heaven beli kain kat sana kan? hana plak, mama hana dah warning hana jgn buat baju kahwin fesyen ala indonesia..huhu..that's why hana dpt buat dress dr chiffon beaded tu je..
rajennye akak jahit manik..hana pun nak try jahit beads kat baju nikah hana nnt..

ff: hihi..saya pon soka itu pepel..ala ape2 pepel pun mmg hana suka..hihi..

kay kamal said...

beutiful nye~

hana yoriee said...

kay: hihi..tang mana yg beautifulnye tu??

Durruz said...

hana. serius body nmpk mantap mase u pakai kain gold tu.. yippie..

go for it dear!

Nadia said...

hana ke yg try bj gold black tu?i like purple too..jd slh satu bj kawen..but not for sanding..mlm pas snding tu..mayb potong kek utk mlm plak..

hana yoriee said...

Durruz: hehe..iyea ke?malu hana..agagaga..hana mmg akan ikut design baju choc gold tu utk wat baju recept guna kain purple nnt..

Nadia: yes, hana yg try baju tu. baju hana simple shj. a custom made wedding dress from full chiffon beaded..that's it..hihi..

rose said...

cantik la kain baju hana..design pn cantik..wpun tgk dr blkg..da tau mesti hana pki cntk.. =)..i jeles..hehehe

hana yoriee said...

rose: hihi..rose dapat bayangkan yea mcm mana hana pakai? hopefully dah siap nnt terserlah keanggunannye =p..berangan je hana ni..rose jgn jeles2, rose punye pun hana pasti ia mesti cantek!

amElyn said...

hi dear!
ni 1st time singgah blog hana.
feel free dropping by and share some info k darl..
kumakikaeamelyn@blogspot.com
i link u btw~
wahhh.santekk gila pepel beaded tuh!
mmg my old time fav tuh..best3!!
tak saba nak tengok once the dress da siap.nanti kawen, bole lah jemput lin skali..
*tak malu*
hihi.congrats btw!!!

hana yoriee said...

hi lyn..hihi..thanks 4 dropping by..lyn pon suka chiffon beaded tu yea?tu laaa..hana pun tak sabar nak tgk mcm mana la agaknye rupa dress tu bila siap nnt..huhu..
insyaAllah, niat hati mmg nak jmpt blogger yg sudi dtg ke majlis hana yg serba sederhana ni nnt.=)
u too dear, happy preparing k?

amElyn said...

alhamdulillah.lin pun nanti majlis sederhana jek.. =) tapi lambat lagi..hana bila??

hana yoriee said...

hihi..hana pun lmbt lg dear..bulan dec insyaAllah..

PurPLe LaDy AiFA said...

sgt x sabar tggu wedding dress hana siap! chiffon beaded mmg cantik, tmbah lagi yang very flowwwwyyyy and purple! ;) LIKE!

hana yoriee said...

hehe..kalau aifa tak sabar..hana lagi 10x ganda tak sabar..hehe..nnt hana release baju sanding after kawen nnt yea? hehe..