Blockbuster Deals!!

Sunday, June 27, 2010

i've got my blings!!

Salam,

Alhamdulillah syukur atas rezeki yg dikurniakan..hehe..ceritanya begini..smlm seharian berjalan kat klcc naik turun naik turun, konon nak beli handbag or kasut..tp hampa..walaupun parkson tgh buat MAD SHOES SALE!! tp satu pun tak terbeli sbb takde 1 pun yg betul2 boleh meruntun jiwa dan batinku..agagaga..ayat poyo giller.haritu ada 1 kasut mmg berkenan dah kt SOGO tp tak beli jugak ingt ada yg lagi cun..sekali takde pon..aisyehh..nyesal plak..dah lah cun peep toe warna dark pepel 2.. siap ngan bling2 lagi kat tepi kasut tu..hurmm..takde jodoh nampaknye kite ya?

So, balik lah ke rumah dgn tgn kosong..kebetulan mlm tu adik hana ada reunion..hana pun amek kesempatan ajak mama pegi 1 kedai emas ni..hehe..kebetulan dpt flyers dia buat rebet rm100 kalo beli brg kemas rmxxxx ke atas..hoh..ape lagi..dah lah td frust tak dpt beli ape..hana tanaklah lepaskan peluang ni..so, hana, mama n adik lelaki hana meluncur terus ke kedai brg kemas tu..tp apakan daya..sampai2 guard kedai tu dah tarik pintu kedai dah pun..wuwuwuwu..siap akak SA tu bg bhs isyarat promote harga emas n rebet kedai tu dr dlm cermin kedai..hahaha..lawak je bila pikir balik..iyealah..mana taknye..dah pukul 9pm lebih ada hati nak g beli bling2..

jadi, lepas ape yg dah berlaku smlm, hana tekadkan diri utk membuat sesuatu..tak kira mcm mana kena beli sesuatu utk gerakkan progress hana ni..hehe..so, hari ni..takdelah sesudah subuh terpacak depan kedai emas tu..gila ape..hehe..agak2 matahari dah tegak, sampai lah hana kat kedai smlm tu...akak yg mlm tu siap ingat lagi..haaa..dtg pun..cian adik tak dpt masuk smlm..hakhakhak..kelakar je akak ni tau..ok..mula lah operasi mem'browse sume jewellery kat situ..hehe..tup..mata hana terpanah dgn kilauan 'asmara' dek 1 bling ni..hahaha..(ayat bengong..layankan aje..)so, belek2..hurmm..boleh tahan..ok..akak tu kira..waahh..mmg menepati bajet..ok, belek2 lagi brg lain..belek situ sini..cubalah beberapa brg kemas kat situ..tibe2 ada satu brg kemas tu mcm memanggil2 utk hana cuba dia..haha..so, hana pun cubalah..ermm..boleh tahan..match lah ngan yg tadi tu..semata nak dpt rebet rm100 pny pasal..bukan sikit okeyh rm100 tu..lastly, nampaknye sudah ditakdirkan..saya dgn mereka(bling2) ni ada jodoh..jadi tamatlah jewellery hunting saya..hehe..cuma utk en tunang je belom beli lagi..akak tu kata nnt raya ada promo lagi..so, maybe beli time nak raya je kot..hehe..lgpun brg lelaki tak naik harga mcm brg kemas perempuan..ehehe..


huhu..jgn bayangkan ianya barang kemas yg mewah2 seumpama Selberan, Tiffany n Co n etc etc tu yea..ianya hanyalah emas 916 yg sweet2 sahaja bg hana..hihi..

p/s: walaupun tak dapat bracelet idaman (survey kat habib harga boleh tahan kurang dr 2k..tp takde jodoh), tp dpt yg ini dah rasa syukur amat..berbaloi-baloi..alhamdulillah.. =)

12 comments:

aziraarif said...

tahniah hana, dh dpt bling2...

ElyaElmo said...

alhamdulillah hana...selesai satu misi...
next mission plss!!~ :D

♥♥relyza♥♥ said...

wow! musti dah tak sabar kan..kalau anor, mau tiap malam try. hehehe
skrg harga emas mahal gile! sian tgk hubby byr hari tu masa beli rantai tangan.

Cik Belle said...

yeay! mesti dok belek hari-hari ni. ehee

NahWaL said...

waaaa besarnya kotak!! nak tengokk!! hahahaha.

hana yoriee said...

aziraarif: hihi..mekaseh atas ucapan itu azira..tp kena tggu smpi dipakaikan baru jadik hak milik..hehe..

ElyaElmo: next mission??haha..wait for the entry k?

anor: haha..malam, siang takde org hana try..agagaga...tu la kan..harga skrg dah rm143segram. akak tu kata nak naik lagi..tp masa hana beli nasib ada promo kat kedai tu.dpt rm133 segram je. pastu dpt rebet lagi..tu yg beli jugak.kalo compare beli ngan kedai lain mmg rugi..ni sebab kesiankan en tunang lah, hana beli yg promo ni je..huhu..

belle: haha..agak2 belle, kalo belek hari kaler gold nye pudar tak? agagaga..

iedayah said...

alhamdulillah selesai sdh 1 part..go hana go..

TheBubblyMe said...

Wah syok!! Congrats dear dah beli! Kotaknyer cantek...can't wait to see the content =D

hana yoriee said...

nawal: hahaha..kotak je yg besar..tp isinye tak lah besar pun..sweet2 jek..agagaga..

iedayah: tu lah..syukur setel 1 benda lagi..hihi..

TheBubblyMe: hehe..tunggu hari nikah nnt baru boleh reveal..biasa2 aje lah dear..hehe..

farahfatihah said...

wahhh dah beli!!!! bagus2...=)

sk said...

yay!! mesti dah rasa tak sabar nak kawen dah nih. hahaha

hana yoriee said...

ff: hihi..beli time promo dpt harga berpatutan..kang dah naek harga, semput plak nak membayarnye..agaga..ff dah g beli?

sk: yeay!! mmg tak sabar..tapi kena tggu juga.. =)