Blockbuster Deals!!

Saturday, March 19, 2011

Real Wedding: Nur Iman & Firdaus

Salam,

Selamat hari Sabtu yang mendung..huhu..sementara ada mood nak post citer kawen yg mmg teramat fresh (baru balik kenduri) ni, baik hana cepat2 post. kalau tak, alamatnya mmg berzaman baru nak post..hehehe..

Seronok dpt jumpa housemate@bestfriend yg dah jadik mak org, jmp junior2 and terutama skali junior hana yg baru kawen hari ni, Iman n Daus. Congrats and Selamat Pengantin Baru to u guys!!

Semua nya berjalan dgn amat lancar dan hujan pun turun tidak selebat mana. hujan rahmat =) Hana tiba di perkarangan masjid Shah Alam dlm pukul 9am. Mereka mula akad pada jam 10am. Semuanya on time. sgt bagus!! hehe..Pengantin lelaki pon alhamdulillah hanya dgn sekali akad diorg dah sah menjadi suami isteri. sekejap je tok kadi tu berkhutbah and beliau mmg sgt sempoi siap bg photographer amek gambar ikut pose yg OP tu nak..hehe..siap seloroh, hah..malam ni ada lah gambar pengantin dlm FB!! hahahaha..sume bantai gelak. cool tok kadi ni. mmg betul pon, tak sampai malam dah upload dah..hehe..


the happy face of the bride =)


Semasa khutbah nikah.


Pengantin nervous..

Selesai akad, upacara batal air sembahyang. Iman mmg bertuah dpt seutas gelang dan sebentuk cincik dr suami. Dan, bukan itu sahaja..mak mertua dia pun hadiahkan sebentuk cincin dan gelang emas dr habib!!! waaaahhh..nak jugak mak mertua camni. =p pengantin perempuan pun tak diberitahu ttg surprise ni. hihi..comel!




hihi..masa ni comel je..suami tak reti camno nak cium dahi ngan tudung awning..hahaha..


meh bergambar ngan peranten..


hadiah dr ibunda mertua iman!! auwwww...bestnya!! hehe..

Selepas habis upacara nikah, semua pulang ke rumah dan pengantin pun salin baju utk walimah pula. Kalau nikah pakai busana berwarna turquoise putih, walimah pula warna maroon manggis mcm tu. =) semua baju ditempah oleh pengantin perempuan. Hana paling heart baju nikah dia..cantek!!beading sgt amat kemas =)) kalau tak silap baju dia buat kat sarawak (dah mmg org sarawak)..hahaha



Sebelum pulang, tibe2 ada org tegur. "ni hana kan?"..hehe..hana dah tau dah..tak lain tak bukan ni mesti dba @ lovely adibah hehe..mmg betul pon. jadi snap2 pic 1st time jmp dba..


huhu..psst..dba, sy mmg dah tembam lah..hahahaha


last but not least, hadiah dr kak ana to iman =) a fresh flower hand bouquet; white gerberra and maria pink roses. hope u love it.. =D

So, that's all =) Selamat berbahagia sehingga ke syurga, Iman n Daus.

9 comments:

K.I.N.A said...

bestnye iman dpt mak mertua cmtu..hehe..coolnye spek dba!haha

hana yoriee said...

kina: tu lahh..best kan? dpt 2 gelang 2 cincin!! huissshh..sape tanak mak mertua cenggitu..hahaha..

dba nye spek ngan org2 mmg cool..haha

lovelyadibah said...

HAHA cool la sgt! Ye k mak mertua iman bg gak?uwaaaaaa...jeles nyer!:)

hana yoriee said...

dba: cool lah!! haha..takpe..nnt hari jadik ce try demand kat MIL..muahahaha

Lyana MK said...

suke nyer!! santek!!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

iman comel!! rugi tak pat gi..huhu~

fitria said...

hana.. bunga pink tu mmg nama die maria rose pink erk?? suke la gaya tudung iman tu... ade juntai2 gitu.. hehehe

hana yoriee said...

fitria: a ah..masa beli bunga dia ckp cmtu..maria pink rose. sbb nak beza kan antara pink lenlain. ug juntai2 silver tu aksesori dr mak andam dia =)

Tuan Auz said...

TAHNIAHHH YE DA KAWEN !