Blockbuster Deals!!

Tuesday, March 1, 2011

Berita baik dan insiden buruk

Assalamualaikum,

First of all..di atas keprihatinan pihak atasan hubby hana, dia dapat cuti 4hari dr hari sabtu sampai hari ni. =)

Secondly, Alhamdulillah..FIL hana sudah beransur pulih dan telah pun keluar dari hospital tengahari semalam even ada insiden buruk yg terjadi masa nak ambil FIL hana..



huhu..insiden yg takkan dilupakan..parking kat hospital tu mmg agak hampeh..disebabkan kekurangan parking lot, org terpaksa memakir kereta mereka ikut dan aje..dan demikian terjadilah insiden yg tak diingini..huhu..

cuba bayangkan, kiri kanan depan belakang ada kereta dan ruang utk kereta keluar hanya muat2 aje..nak adjust bg keluar punyalah amt seksa!!! last2 hana give up, mintak tlg dgn MA or HA (a guy) yg lalu..hahaha..(hubby hana pegi naik amek barang utk bwk balik). nak dijadikan cerita dia pun tolonglah hana dgn seikhlas hati..pusing sana adjust sini..huh..mmg seriau! mmg habes elak utk tak bergesel ngan keta lain..akhirnye dpt jugak keluar dr tempat yg azab tu..huhu..sampai je kat dpn emergency hana perasan muka suami hana tercengang..MIL hana pon sama..laki mana lak ni turun dr kereta kan? muahahahahaha..

hana ckplah, takleh kuar keta..dia tlg kuarkan sume..pastu hubby hana bebel2..kata kalo takleh panggil je lah dia..hana bukan ape..ingt dia sibuk amek brg sume kan..malas nak dgr ceramah dia..tu yg konon nk kuarkn sendiri je..tp tak berjaya.pastu dia lalu kat tepi kereta..dia berenti..ini kemek n calar ape lak ni?? tadi kata ok..pot pet pot pet dia kat situ smpi FIL hana ckp..dah dah..tak pyh marah2 hana tu..bukan salah dia. huhu..sodeyh tau tak! mmg sesape pun kalo lalu jalan td mmg susah nak kuar.hana punye calar sikit aje..dia dh pot pet mcm ape dah.. ='(

nak buat camne kn? hana diam seribu bahasa even FIL hana ada wat lawak bagai..hahaha..hubby hana pun rasa serba salah..pujuk2 lah hana..mcm2 gaya..malas nak layan dia.pastu dia ckp.laki tadi tu tak hensem, telinga capang, kepala botak,hana tergelak terbahak2..dia jeles lah tu.org tu hensem je.takde pon mcm yg dikatakan.hahahaha..padan muka dia..marah2 hana lg! =p

so, itulah yg dia yg terjadi.malam tu disebabkan dia rasa bersalah, kitorg pon pegilah tgk movie..hehe..ok next update pasal movie ni.. =)

p/s: terima kasih tak terhingga atas concern dr rakan2 yg doakan kesihatan FIL hana..jasa kalian hanya Allah SWT yg dpt membalasnya..=)

6 comments:

missbutterfly said...

comel jer dia jeles.hehee..so hows ur FIL? dh ok ke?

fash said...

ngeee suweeettt juga hubby kamu yea (:

mRs mysarah said...

ololololo. die jeles la tu. takpe, jeles tanda sayang awwwwww

alhamdulillah FIL hana dah sihat. doakan supaya kesihatan dia bertambah baik yer?

Daleela said...

Alhamdulillah... FIL dah sehat...Hana... dalee rase ur hubby tu jeles. Sebenarnya, calar tu bukan apa sangat kot... hehehhe

aDieyZa said...

Alhamdulillah kalau dah beransur pulih.. untung jugak hana sbb hubby dpt cuti lama kan..

hana yoriee said...

jaja: tang jeles mmg comel..tang naik hangen..huh..nak pandang muka dia pon tak hingin..huhuhu alhamdulillah..FIL ok..kena regular check up and takleh makan lemak2 daging2 lg..kena byk mkn fiber.. =)

fash: sweet bila dia tgh pujuk..nak tergelak aje..

mysarah: yg kelakar bila tgk muka dia terkejut bila laki tu kuar keta..hahaha..
thanks sarah..

dalee: itulah..calar tu takdelah ape sgt..tp marahnye kemain lagi..

zana: a ah..alhamdulillah..hana pon beruntung sbb dpt duk lama2 ngan dia..=)