Blockbuster Deals!!

Friday, April 29, 2011

beautiful tafsir al-quran as hantaran

Assalamualaikum,

halluu..sorry lah sebab biarkan blog ni berabuk..huhu..agak sibuk kebelakangan ini dengan Sedapsedapbelaka. alhamdulillah, rezeki..=)

byk yg nak ceritakan ni..last week punye kenduri tak sempat nak review2 lagi..ni nak pergi dah kenduri Puan Syahoney lak esok! huishh..berderet kenduri kawen..btw, Congrats Sya..welcome to the wifey club!! hehehe..

ok..actually, hana nak ceritakan mengenai hantaran yg ditempah oleh seorg client MRS Craftcollection(http://beaucraft-ku.blogspot.com). Beliau meminta MRS (comp mama), untuk memperindahkan lagi tafsir kesayangan beliau utk dijadikan hantaran semasa majlis pernikahan dia. bukan itu sahaja, beliau pun ada menempah veil dgn MRS. veilnya diperbuat dr chiffon, pewter dan pearl =). tp tak boleh nak up pic veilnya lagi..tunggu tuan punya badan rasmikan dulu..bila dia dah emailkan pic dia nnt hana upkan kat sini..hehe..

Client mama ni meminta agar, tafsir itu dibalut dgn kain songket dan diserikan lagi dgn hiasan pewter di setiap penjuru, penutup tafsir (klip) dan di steiap penanda tafsir tu. Utk bagi sentuhan unik, beliau meminta agar penanda yg berwarna merah diberikan pewter yg lebih besar dr penanda lain =) meh kita tgk mini tafsir nya..


ini lah dia =)




p/s: utk pengetahuan, bukan sahaja tafsir al-quran, tetapi guestbook atau ape2 buku pun MRS boleh buat.. =)

jmp lagi!!

6 comments:

lovelyadibah said...

Yay!!sukanyer..:)

Cik Emi Deraman said...

cantik! suke gile..wrne putih nmpak suci gitu :)

hana yoriee said...

dba: suka dba gak!! yeay..haha

cik emi deraman: putih mmg sentiasa kaler peberet pengantin..=)

monkeybone. said...

akak, pewter jenis ni kat mana boleh beli ye? Kat kedai jual brg2 apa boleh cari? Saya tgh cari tapi x jumpa pun.

hana yoriee said...

monkeybone: pewter ni akak beli dgn org Kraftangan Melaka. Kalo kat kedai mmg susah jumpa. Tapi kalau ada hari kraf kebangsaan kat Jalan Conlay tu selalu ada jual.

miera nawi said...

Salam,

Cantik..mcm mane nk tempah Al-Quran tafsir mcm ni?