Blockbuster Deals!!

Saturday, April 2, 2011

the best ever gathering! BLOGGER BRIDES FOREVER FIRST GATHERING =)

Salam,

phewww...hot! bukan sahaja suasana yg panas, tetapi juga seperti yang dijangkakan akan jadi event yang hot, ladies2 yg hottie jugak! hehe..alhamdulillah, semuanya sudah selesai. korang semua tadi pegi gathering happy tak? hikss..hana rasa sungguh gembira dapat gather dengan semua yg hana kenal di alam maya ni. ada yg first time jmp and ada yg dah berkali2 jumpa..hehe..

Tadi masa gathering, semua yg pergi ada hampir 30+ orang. itu tak termasuk pasangan.mmg kecoh habislah tadi.dengan ada AHMAD FAIRUS yang sempoi giller. hahaha..ayat dia masa snap pic mmg tak leh tahan..kuikuikui..tapi memang syioklah. posing sakan masing2!


tgk sume posing sakan!


ape yg aku cuba buat tu??? hahaha

ok, mula-mula seperti biasa ada sesi berkenalan dengan semua BBF. jadi, dr situ baru hana leh cam sorang2 sape yg hana tak kenal =). so, the next agenda is makan-makan.byk giller makan sampai kena tapau bg semua org..hahaha

kemudian, bermula lah pertandingan yg menggamatkan suasana. Iaitu pertandingan Rekaan Baju pengantin menggunakan surat khabar dalam masa 10minit! 10 minit yea..bukan sehari mahupun seminggu atau sebulan. dgn hanya diberi beberapa helai surat khabar lama, tali rapia dan pisau sahaja. so, pandai2 lah sume BBF mereka camne nak jadikan baju. hahaha..mcm2 pesen ado! meh kite tgk..


hah..ni model2 baju pengantin sokhabor..hahaha..

meh kita intai sikit baju pengantin yg cantik sgt sampai menang pertandingan tu..hehe


ok..pertandingan ni dimenangi oleh kumpulan mak Zaila. eceh..baju pengantin modern chic katanya..sebut modern sheeekk..gitu la kekdahnye..hahahaha..dpt lah hamper yang bernilai RM60 utk tempat pertama =)


kumpulan nawal ni tak ingat menang tmpt ke brp..tak ingt dah..


taraaa..ini lah kumpulan hana..yg dibintangi oleh (dr kiri) hana, aty, narz, dyll, nora =) dapat saguhati pun jadilah..huahuahua..

lepas aje main baju pengantin ni, sume mcm dah flat! hahahahaha..Mawar punyelah beria pikir nak buat games ape..hana pon pagi2 buta pegi petik daun pandan konon nak test skill korang racik bunga rampai..sumenya tinggal kenangan..hahaha..nan ado! penat uollss..

eyh..chop! lupe plak nak tunjukkan favors dan poster yang gempak hasil tangan org2 yang kreatif. hehehe..

Poster dan doily frame dr Creative by Lynda
, candy jar dari air tangan Mrz. Zaila, mini choc oreo muffin sumbangan ikhlas dari hana yoriee (sedapsedapbelaka)

Disebalik gathering ini, nak tunjuklah sikit muka-muka yang berhempas pulas menjayakan gathering ni. inilah antara ahli2 yang berjaya organize FIRST BBF GATHERING =)




macam2 gaya ada..from left: Lynda(creative director),Acik (emcee),Mawar(ajk aktiviti),Hana(catering),Nawal(tukang ikat reben),Zaila(candy jar dan kui-muih),June(bendahari),Eila(buat nasi impit),Amelyn(tukang buat hamper dan air),Farah(pengerusi). Tiada dalam gambar: atia(tukang buat corsages yg cute).

okeylah, rasanya itu aje kot updatesnya. insyaAllah, kalo panjang umur kita boleh lah organize lagi next gathering..kan? =) kena tggu pics dr amir rizal dan ahmad fairus! tak sabar!!!

23 comments:

lovelyadibah said...

Owh!comel2 sumanyer:)moga friendship kita last n going strong forever:)

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

meamng best!! thanks penganjur yg mabeleesss!! korang memang da best..sory to mawar..sb game tak habis..capek harinie..hehe~

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yang 4 orang berdiri tu, dah macam-macam posing. tapi barisan yang duduk tu maintain je. hihihi.

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

tq tu penganjur.. laen kali leh buat lagi..
=)

hana yoriee said...

dba: iyea..sume chomel lote..tp bak kata AF..sume already taken yea! hahaha..hana pon hrp begitu juge =)

maera: hahaha..ur welcome maera! itulah, sume pancit sudah..hoho

oshinz: tau takpe..yg 4 berdiri tu diorg punye energy sampai kesudah tak kurang2..ada aja yg dibuatnya..yg duduk2 sume dah tak larat..tu yg maintain aje tu..hahahaha

Puan Dot: InsyaAllah..nnt kalo ada lagi, jgn lupe dtg..hehe

Cik Belle said...

sedih sungguh!

hana yoriee said...

cik belle: sedeyh jugak!!sbb sume pic dlm cam hana takde pic cik belle.huhu..takpe kite tggu pic amir, af,jaja, betty sume..takpun cik belle upload la dr cam cik belle..=)

hazlynda kushairi said...

BAHAHAHAHAHAHAHA aku seperti biase suke gelak dulu :)) kenapa muke aku begitu? HAHAHA lawak tul. creative director lak? aku pencacai geben lah ;P same ngan nawal tapi nawal up skit. HAHAHAHA otak aku pon dah off mlm ni, nak tidoooooooooooooooooooooooo ;P

thansk korang semua sbb memeriahkan gatehring. tapi ingat tau, doily frame tu kene handle with care sbb doilies tu mudah cacat ;P

hana yoriee said...

Lynda: pencacai..huh..sume suke hasil tgn ko! ada kelasssss gitu..leh suh dorg order ngan ko je..hahaha =) KEMBANGKAN PERNIAGAAN.aku pun nak tito..tak larat seyh..

thanks sume BBF yang hadir..tanpa supports dari korg, gathering ini takkan selancar yg telah dirancang..hehe..=D

Mawar misswateva said...

hana!cargas update..hee.seronok jmp korang..sian hana penat bwk daun pandan kannn..takpe2 aktiviti lain bley wt utk next gath.eh, tp ade ke??hee.

LittleSunshine said...

cograts to ajk..hehehe..korang mmmg best..semua la best..happy sgt..dpt doorgift yg comel..nnti buat lg.. =)

hana yoriee said...

mawai: hehe..sementara cargas baik hapdate! takpe2..kalo ado next, leh jadikan idea..hahaha.tp mawai kena lah turun kl tauhu! jadi guide hana tunjuk jalan..hahahaha

aliza: thanks liza. korang sume pon best! sporting!! =)

masmOna said...

wahhh happeningnya korang nih! suka suka =)

hana yoriee said...

mas: mmg happening dan tak pening..hahaha

amElyn said...

4 orang berdiri belakang tu memang poser!!
HAHAHAH.
gempak ahhhh. sayang semua gang BBF.
paling sayang kat AJK yang tungkus lumus buat keje sana sini... =)))

hana yoriee said...

amelyn si putih gebushh: tau takpe!! mmg poser and hyper terlebeyh..hahahaha

sayang sume jugak!!nnt kalo ada baby shower, buat air sesedap, aku nak dtg! hahahaha..

lind said...

meriahnya. kita jauh sangat huhu

hana yoriee said...

lind: meriah..hihi..nnt kalo ada lagi dorg buat dtg laa..

farahfatihah said...

babe, pic yg last skeli tu, owhh nmpak muncit perut i..jgn jadikontrovesi udah hahah

hana yoriee said...

ff: hana tak perasan pun..mungkinkah muncit lain? haaaa..aminkan cepat! hahahaha

imizah said...

cambest je hana..hehe minat gak nak join kalu ade lagi..tp i pemalu orangnye :P

hana yoriee said...

imizah: boleh2..kalo ada lagi meh join..tak yah malu2 =) sume baik2 orgnye..hehehe

nizabeba said...

haha~ kiutnye semuorang..jeles i..haha