Blockbuster Deals!!

Tuesday, April 19, 2011

rindu plak sama DIA ni..

Salam,

hehe..hari nak ujan ni tetiba cam rindu plak kepada insan yg bergelar lelaki ini..hehehe..laki mana lak ni?? aiyark!! suami den lah..=p

kenapa lak rindu2 ni kan? hiks..ala biasalah tu rindu2..sebenarnya tengah hari tadi, suami hana sms minta resepi Ikan kerapu kukus. ceyh..bajet mcm hana ni terer sgtlah masak kan? kuikuikui..tapi buat2 lah pandai..hana pegi turun tengok kat gobok buku resepi mama yg menimbun tu nan ado buku masak2..yg byk nye buku kek2, coklat2, cupcakes dan yang seangkatannya. Nasib lah hana ni dulu belajar Nutrition. so, adalah dulu kena beli buku resepi pilihan sihat tu haaa..pheww..selamat! so, hana pun sms lah resepi ikan masak steam tu..ala, bukannya susah rupanya! hahaha..

ok..natijahnya disebalik cerita ini. saya sangat beruntung sebab suami saya suka dan pandai memasak. (goreng ikan pun dia ajar hana ok!!!). Tapi cons nya, dia ni asyik komplen kalo ada yg tak kena dgn masakan hana..huh..manyak songeh lah plak..kuikuikui..tapi takpe..kita fikirkan the positive side nye aje sudah! ate..kalo nak mintak tolong ke dapur ke ape ke..takdelah payah benor kan? =) Alhamdulillah..


hopefully, suami hana ni jadiklah ayah yg penyayang di masa hadapan..=) dia layan adik manja (anak saudara) ni kemain lagi..adik siap mintak beli lipstick pun dibelinya!


dating ngan anak2 petang2 weekend lepas..hahaha


ok..dah kata suami org marine! pastuh kaki pancing..tempat jalan2 pun mesti ada unsur2 ikan yea..huh!!


macam tak sabar nak menimang anak je? =p

8 comments:

farahfatihah said...

hehehe sweet nyer..nasib badan lah kan bila kawen LDR ni huhuhuu sama2 doa dapat bby cepat ek aminnn

Yanie said...

wah mcm keluarga bahagia gitu.... hehehe

hana yoriee said...

FF: hehe..itu lah..bila LDR ni, nasib nasib lah kan? ada rezeki, InsyaAllah. aminnnn..

doakan farah cpt menimang cahaya mata jugek..=)

Yanie: aminnnn..tak sabar nak berkeluarga@beranak ni..huhu

Nur Iman said...

Hihi....semoga murah rezeki ada baby nnt akak..Amin.

suriadzul said...

cantik beg DKNY ituewwwwwwww...i loikeeee!!!hana..itu la citenyer bile suami da pandai kedapo..n lg pro dr kita...makanyer, segala apa yg dimkn mesti dia komplen...cer kalu dia xmsk dapo...masin pon dia kate sedap...hehehe!!!cam ne usaha?da membuahkan hasil x...hihih (>_<)..cpt2..jgn buang masa..usaha tgga kejayaan...hehe

hana yoriee said...

Iman: Aminn..hopefully adalah nnt rezekinya kan?

Su My dear: hehehe..beg itu lah yg hana dok lenjan ke sana ke mari..rasa sayang plak..skrg tgh duk usha handbag lain yg murah2 yg ala2 vintage tu. kang kalo dah beli, smpn beg dkny ni dlm gobok..hahaha..

pasal kedapo itu mmg setuju bangat! kalo yg tak tahu ape, goreng ikan tak garing pon kata sedap! hahaha..

masih berusaha..nnt dah membuahkan hasil, insyaAllah hana khabarkan =) mesti perut su dah comel bulat kan?? tak sabar aunty nak tgk Baby Su!! =D

nizabeba said...

alahaii sweetnye..sabar ye hana..semakin jauh semakin rindu kan kan..hehe..waa dua2 cam da ready je nk jd parents je..hihi

hana yoriee said...

niza: hehehe..dah meningkat usia ni..rasanya dah ready dah! hikss..takpe niza..lepas 1/5 ni insyaAllah kami dah tak berjauhan..hehehe