Blockbuster Deals!!

Sunday, April 4, 2010

dress nikah + baju melayu + sampin

halluuu...salam semua..

hana baru je balik dr kl (jakel) g beli kain utk buat baju nikah..hurmm..pegi ngan mama n my lil sis.takdelah awal sgt pegi.dlm kol 11-12tgh hr mcm tu pegi.oklah..taklah jam sgt jalan. ingt nk survey2 je dulu kain kan..tp last2 terbeli lah jugak. french lace+chiffon+lining n satu set baju melayu..warnanye putih n biru..wiwiwi..saya soookaa..tp bab yg tak sooka nya adalah time ketaq kuar duet bayar..wuwuwu..nego2 pon dpt lah murah sikit..dah siap cangkung2 wat muka kesian lg kat situ..boleh lah dia turun lg sepuluh rm pas diskaun td..kalo guling2 tadi mgkn boleh lagi murah kut..huhuhu..dpt lah harga rmxxx n free lah satu sampin songket harga rmxxx..nasib baik kaler sampin tu match ngan baju nikah hana..hihi..save lah jgk kat situ kiranye..ermm..

balik je dr kl terus shoot ke dzull..hehe..hntr baju terus tu..kak ina terus ukur2 n bgtau harga sume.oklah upahnye..erm..campur kain ngan upah, termenung gak lah tgk jumlahnye..hakhakhak..takpelah..hopefully hasilnye cantik..kiranye,siap awal 6bulan la lebih kurang baju hana..hehe..tak basi ke eyh?ermm..takpelah kan..boleh tilik siang malam bj tu nnt..bajunye ala2 mcm di bwh..tp ada lace patches kat dada, bahu n sisi tgn..lebih kurang gitu lah..nak tunjuk yg betulnye design nnt tak surprise lah pulak kan?hahaha..


baju nikah saya ala2 begini lah..hehe..mcm mana,ok tak?

11 comments:

Xora said...

Wiiiiiiiiiiiiiii!!! cantik cantik.. semoga berjaya! dah dapat nnt, jgn kuar dari plastik tau.. simpankan aje

missbutterfly said...

waw...santek ni!!xsabar tggu nnti siap!hehee

♥♥relyza♥♥ said...

haish...takde basi la baju tu nanti. jgn tiap hari try dah la ekkk...kalo nak try utk pastikan masih muat, blh kot
ekekeke

cik fiza said...

cantik la ana... glamour gitu...,.

hana yoriee said...

xora:hihi..cantik kan?iyea iyea..saya akan pastikan baju itu tak kuar dr plastik selalu..nnt tukar kaler plak kan?
missbutterfly: hi awak! sy lagi tak sabar..haha
relyza:ha ah kan?kalo tak muat camne?kuikuikui..
fizzie: hehe..cantik kan?takdelah glamour sgt..bese2 je fizie..

Zariza said...

cantik baju nikah tu..kite dok searching lagi nak wat baju nikah cam ne..no idea..isk~

hana yoriee said...

Zariza: ada byk pilihan..slalu2 lah tgk majalah..byk ilham kite boleh dpt.hihi..

Yanie said...

Hana, comment Yanie tak masuk lah untuk entry Hana yang ni... Rasa macam dah lama comment. Isk. By the way, baju nikah tu cantek nye.... Boleh tak tak sabar nak tunggu Hana pakai. Hehehe. Baju kurung moden ditambah dan diadun perisa dengan beading work bagai and lace, memang akan nampak sangattt cantik kan?

hana yoriee said...

hihi..takpelaa yanie. ha ah..baju ni design dia sweet kan? tak perlu heavy2 sgt masa nikah pun dah menarik =)

miss nona said...

hana,leh x share bape upah jhit bju tu?
email kite ek.
thepinkmirror86@yahoo.com

cuqisz said...

hi hana. saya pun nak tau gak upah jahit kat dzull tu?

tengs! cuqisz@gmail.com