Blockbuster Deals!!

Thursday, April 1, 2010

pelamin nikah + caterer

haha..petang2 gini saya dah pening dah..mama call tgh hr td.dia kata dia tgh discuss ngan Aunty C for my solemnization event. actually, asalnya nak DIY je pelamin nikah kat dlm hall rumah yg tak bape nak besar itu..haha..tp, alih2 mama nak tempah plak ngan Aunty C.wuwuwu..so, saya kena tambah bhgn budget saya n probably kena cut cost for videographer..owh noooooo!!!! penings sudah..saya hanya mahukan pelamin yg simple2 je utk nikah..hurmm..takpelah..mama pun baru je discuss..nnt balik umah nk tgk bape dia quote utk hana.plus..mekap pun mgkn amek ngan anak Aunty C..dia mmg dah lama mekap. hurmm..habeslah saya.tp hopefully sumenya akan jd ok. sbb mama kata dia makeup cantik..entahlah...nnt nak kena tgk dia mekap camne n ape brg dia pakai utk mekap.baju untuk tandang pun akan diambil dr butik pengantin aunty C..ermm..nnt nak pegi test2 baju.

for caterer plak, mama kata Aunty C suggest kat caterer A. n memandangkan Aunty C kenal dgn Caterer A so boleh lah kautim murah2 sket.hurmm dlm rm12/pax for 1000pax. include skali 4vip table with banquet chairs n cover, meja mkn beradab with banquet chair n cover, meja tetamu ngan kerusi plastik.n mkn dia Aunty C kata sedaaaapppp!! ntah ape ntah menu dia mama ckp td..tak beri perhatian plak kan..kuikuikui..so, ini je lah progress yg ada stakat ni.huhu..


p/s: pelamin ni takde kena-mengena ngan pelamin nikah hana..haha..tp pelamin ni unik kan?

10 comments:

farahfatihah said...

hehehe bagus2..dah lega sket kan bila satu2 benda kita dah settlekan..pelamin tu cantik kan...sweet..cinderella theme kan...dalam majalah nona ada kan? hehehe

ElyaElmo said...

pelamin ni tak salah i... ex husband nora danish nye adik kawen. ni derang nye pelamin. If im not mistaken la. Sorry kalau silapp..hu3

NahWaL said...

cik kak tak sabar jumpe kamu ! hihi

Durruz said...

bercakap pasal pelamin ni... terus stress..huhu.. found someone yg bole deco dgn cntik and buat ati i cair..too bad, smpi sekarang die x hntr i quotation..even i dah dtg umah diee!!!!

ckp nk emel.takde pon!huh

♥♥relyza♥♥ said...

mesti ur mom excited sgt anak dia nak tawen kan kan
hehehhe

hana yoriee said...

ff: ha ah..lega lah sket..this weekend nak pegi tgk ngan mata kepala sendiri mekap, pelamin, baju n caterer tu.huhu..

elyaelmo:wakaka..aku pun tak tau nok adik sape punye pelamin..tp ada tertgk pic ni kat majalah nona mcm ff ckp.tak baca plak sape tuan pny badan..haha..

nahwal: iyea!!saya pun tidak sabar mahu berjumpa dan bermalaman bersama kamoooo..hahaha =p

durruz: adakah saya kenal dgn sape yg u tgh ckp ni?adakah dia tergolong dlm family i??huhu..

relyza: ha ah laaa...dia yg buat guest name list sume.takpe2..dia nk sponsor sket2 kan..biar dia buat..jimat sket..wakaka..

thezaila said...

huhuhu.. bagus nya.. ur mom tolong urus kan... =)

Yanie said...

hana...... Cantek sangat lah pelamin tu...Macam di awan awangan.... Wah guna abjad pula A and C.... Hana cakap lah sape... Yani suka sharing dengan Hana besides Nasha and thezaila... Sebab u all memang rocks!!

hana yoriee said...

thezaila:best tu best..tp hana pon nak gak pilihan hana diguna masa wedding nnt..huhu..

yanie: u rocks too babe..hehe

Durruz said...

hana,

xla. dont worry, bkn. org laen. huhu