Blockbuster Deals!!

Monday, April 12, 2010

hello!! i'm spending my money, not YOURS..

huehuehue..tajuk pon dah kontroversi. walauweyh..ntahlah..rasanye, baru skrg kot hana fhm perasaan blogger2 lain yg before ni ada beberapa org tak puas hati dgn ape yg kite tulis. opss..sorry lah beb..hana bukan nak takbur ke riak ke. takde niat pon hokeyh..hana juz tulis ape yg hana rasa dan lahir dr hati hana je. n of course i wanna share with others. coz hana pun tak penah lah nak berhabes duet byk2 n buat baju kat designer A, tempah pelamin kat butik B. cume kite nak buat yg terbaik bg diri kita..adakah itu namanye kite riak??? ataupun ada org rasa tak puas hati hana tulis hana dah spend rmxxx kat fesbuk..haaa..ngaku je lah yg hang tak puas ati! ok ok..untuk makluman sume, hana tulis sume tu sebab hana tak tau pun before ni kite kena spend sebanyak itu untuk membeli persiapan baju nikah. seriously!! i totally blur when it comes to how much is too much for spending the fabric. sbb before2 ni hana teman member hana yg buat persiapan diorg dpt harga yg kurang sikit dr ape yg hana dh spend. so, it was totally a shock to me bila time nak byr tu. so, terjadilah ekspresi menulis yg i have spend rm xxxx for solemnization attire. hurmm..hana nak tulis bape byk x pun hana rasa hana berhak..betul tak? whatever it is..saya pakai duet titik peluh saya sendiri ya! read my lips!!! i didn't use YOUR money..okeyh?? (aku tau lah aku tak byk duet mcm ko..buat biznez ala2 mlm boleh naik cruise bagai kan - eyh..tunjuk2 naik cruise tu tak kira takbur@riak ke?..hehe..iyelah, aku tau lah aku keje gomen je pun..tp at least tak payah lah nak ckp aku takbur).

so, kwn2..if hana ada ter tulis apa2 dkt sini yg anda rasa ada unsur takbur atau riak..maafkanlah saya..saya hanya manusia biasa.. PEACE =)

26 comments:

♥♥relyza♥♥ said...

ouh my dear...
awk pun kena gak ngan bangsa² PHD ni? ignore je diorg tu hana. jenis tak blh tgk org lebey dr dia. sy faham perasaan awk. even tak kena g...mayb tak lama lg sy kena. but....lantak pi depa laaa...sbb kita tak guna sesen pun duet diorg!
ok...sy dah lepaskan marah dah... hehehe

hana yoriee said...

saya sayang kamu relyza..ada jugak org yg faham maksud saya.. =)
thanks for ur support..

~ thalhazlin ~ said...

dear, very well said! saya setuju!

.:Mrs. Engineer:. said...

btol kate relyza tu...abai kn je org cmtu...die dengki coz die xde duit nk bli cm yours...

hana yoriee said...

thalhazlin: yeay..awk setuju..maksudnye, ape yg saya nak sampaikan dan ape yg saya niat awk faham...thanks dear..

mrs engineer: hihi..baiklah..saya abaikan. kalau amek pusing sgt, nnt kite yg pening kan? hehe..(fyi..shhhh..dia lg byk duet..berkepok2..takleh lawan dia lah.huhu..)

NahWaL said...

letak je hana. lantakla dia nak kata apa. kepoci

hana yoriee said...

wakaka..hambek ko..kan dah kena kepoci ngan nawal..

farahfatihah said...

hana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhuhu siapakah gerangan manusia itu??? sibuk je!!!!! dia jeles la tu...usah hiraukan hohoho

hana yoriee said...

hehe..adalah seorg hambaAllah ni..weee....rupenya ramai yg support saya..tak sangka. thanks farah. =)

Cik Belle said...

kesian hana.. pedulikkan aje la ape die nak cakap.. hihi. mungkin die cemburu~ hikhik.

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

PHD memang ramai sgt hana..biarlah org tu nak cakap ape pn..janji kita hapy..

hana yoriee said...

cik belle: wuwuwu..tu laaa..kesian kan saya?takpelah..nak wat cmne..

atiqah: ha ah..biar lah ape org nak ckp..janji kite tak buat kat org. kan?

aCik GeE cHoMeY said...

ade ek org cam 2...abaikan je lah..mereka semua sangat CEMBURU dengan kamo....
kalau saya..abaikan je...duit kiter suka ati kiter....abaikan je:-)

hana yoriee said...

yeah..betul tu acik gee chomey..duet kite sukati kite lah..

cik fiza said...

ana.. fizzie cm tau jek siapakah gerangannya ini.. btul ke yg fizzie pk ek??? tapi pendapat fizzie, ana ada hak untuk wat ape2 pn untuk majlis ana.. ana deserve it ok... utk satu perkahwinan, persediaan tu kn penting cz kita dh tgu lama saat2 cmni... suka hati la nk beli kain dari benang emas pn.. nape org tu nk sibuk2... kita nk yg tbaik kn... so what the problem.. mmg btul la ana kata bkn duit dia pn.. hohohoho... ape pn fizzie sokong ana!!! i'm at ur side hehehe

hana yoriee said...

fizzie..huehuehue..saya rasa sume geng2 kite tau sape yg ana maksudkan..haha..termia kasih atas sokongan anda..nasib ramai kawan2 yg memahami diri ini.. terharu..

aziezainal said...

jaem tahu siapakah gerangan org tue..alah ana..kita kan mmg tahu org tue mmg tak leh tgk org lebih dr dia...so just buat tak tahu yer dear...its ur wedding lah..pedulikan lah smer org tue...soryy tadi jaem rush nak gi jumpa man kt PD so tak dpt reply ana..sorry yerk

ElyaElmo said...

hana..hana...did i miss somthing here???
nampak macam tgh marah jee...hu3

hana yoriee said...

jaem: a ah..betul jgk tu jaem..tapi takpelah..asalkan org tau ana tak niat nak takbur..bestnye dpt jmp kekaseh hati..ana nak jmp jgk..uwaa..dah 4 bulan lebih tak jmp.. =(

elya: hihi..u missed sikit je lah dear..ntah lah..ada org tak suke kat kite kot..hahaha..

OpiYa OneL said...

Sgt tak suka dgn org mcm tukan? If tak suka bace, pegi blah jela. Nyibok nak bg komen tak membina. *tibe2 rase nak marah jugak* hihi...

cik fiza said...

ala ana.. wat xtau jek la.. biar jek org cmtu jgn di layan.. ayat ni mesti semua org ingat... 'ko takkan mampu MENDENGARNYA....' huahahahaha

hana yoriee said...

OpiYa: huh..sila marah dia..dah ramai ni marah kat dia bg pihak hana..hehe..

fizzie: wakakaka..ayat tak tahan.. =)

shikuzika said...

hye, just passing by :)
i'm getting married too, soon ;)
for me, u dun have to explain urself to these people...
it's ok to spend. it's our day what. dia jeles la tu dia x dpt spend byk begitu. hehe. apa2 pn, kita tulis blog sbb nak berkongsi kan, sesiapa yg x dpt terima tu, jgn baca lah! betul x?

all the best for ur wedding prep! :)

hana yoriee said...

hello shizuka..nice to c u here.. =)
yea lor..we didn't need to explain anything kan?if explain pun i dun think she wud care..
mcm ayat yg slalu sy ckp.. "ada aku kisah?"
hehe..

u too dear..best wishes from me for ur big day.

rose said...

orang macam ni pun ada ek..xpe..hana wat x tau je..dia nak saiko je 2..almaklumla jenis jeles..xley tengok orang lebih..hehe..

ape2 pun..chaiyok hana!!!gambate!hehe =)

hana yoriee said...

yes rose! tgh berusaha ni..buat yg terbaik..nak kumpul duet lg ni..hihi..